Μεγάλη χαρά για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Μακεδονία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μία εξαιρετική ευλογία επιφυλάχθηκε για τη Βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα για την καρδιά της Μακεδονίας μας, την ιστορική και εξαιρετικά βυζαντινή (ρωμέικη) Θεσσαλονίκη του Αγίου Δημητρίου: η εκ νέου έλευση της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Στο πρόσωπό του και στη νέα επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε να επανεικονίζεται ολοζώντανη η Ρωμηοσύνη των αιώνων του εγχριστωμένου Ελληνισμού.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ήλθε πρωτίστως, για να τιμήσει προεδρεύων τον εφετινό εορτασμό της ημέρας των Νομικών, επί τη εορτή του Αγίου Διονυσίου, επίσημα προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (οι τελετές πραγματοποιήθηκαν εκ προοιμίου το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής 2/10, για να ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου 3/10 με την επίσημη υποδοχή των νέων δικηγόρων του Συλλόγου).
Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού διοργανώθηκε παράλληλα η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας (2/10), και στις 3/10 η εκδήλωση του Σωματείου “Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα” στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ..
Ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε εκ προοιμίου την Ι. Μ. Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου με εκδηλώσεις πανηγυρισμού της ελεύσεώς του και Τρισάγιο προ του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Προκοπίου (1/10). Το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Τυρολόης κ. Παντελεήμονα στην Ι. Μονή Βλατάδων, τον Κοινωνικό Φορέα “ΜΑΖΙ”, τις δε βραδινές ώρες παρέστη σε επετειακή εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδος (2/10).
Το Σάββατο 3/10 επί τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου αφιερώθηκε στην Πατριαρχική θ. Λειτουργία στην Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης και έπειτα σε επίσημη επίσκεψη στη Μητρόπολη (Επισκοπείο) Θεσσαλονίκης και την Ι.Μονή Αγίας Θεοδώρας.

Η απομένουσα Κυριακή 4/10 από το Πατριαρχικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά (χοροστασία στη Μητρόπολη, θυρανοίξια Ι.Ν. Οσίου Πορφυρίου και Επισκοπείου Λητής), για να καταλήξει με επίσκεψη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μεσημβρίας (των ορίων της Ι. Μητροπόλεως Πολυανής & Κιλκισίου) και αναχώρηση.

Η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 1/10.

Στην όλη υποδοχή της Α.Θ.Παναγιότητος, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ομοφώνου αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τον Μακαριώτατο και την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσωπεί ο Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημήτριος.
Η παρουσία του Μητροπολίτου μας καθ᾽ εαυτήν εκφράζει βεβαίως την ολοτελή αγάπη της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Η μεγάλη αυτή τιμή της εκπροσωπήσεως διά της προσωπικής αρχιερατικής παρουσίας απηχείται σε σύνολη την Μητροπολιτική μας επαρχία (Παιονία, Γέφυρα). Συνάμα απηχεί τα δεδομένα αισθήματα σεβασμού, αγάπης και τιμής της Μητροπόλεώς μας προς τον Παναγιώτατο.


 Ετικέτες