Μήνυμα του μητροπολίτη Σερρών για τη νέα σχολική χρονιά

Loading...


Μήνυμα του Σεβασιώτατου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της μητροπολιτικής περιφέρειας για την νέα σχολική χρονιά.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι όμορφες ημέρες των εφετεινών καλοκαιρινών σας διακοπών έφθασαν στο τέλος τους. Τώρα λοιπόν, με το μυαλό ξεκάθαρο και την ψυχή ξεκούραστη, ξανασυναντάσθε με τους αγαπημένους φίλους και συμμαθητές σας και ξαναντικρύζετε τους καλούς σας δασκάλους. Απευθύνομαι πρώτα σε σας παιδιά μου, για να σας ευχηθώ για την νέα σχολική χρονιά, που αρχίζει σήμερα με την ευλογία του Θεού, να έχετε πρόοδο σε όλους τους τομείς της προσπάθειάς σας, ιδιαιτέρως όμως στην αρετή και στην απόκτηση νέων ωφελίμων γνώσεων. Ο Κύριος μας να σας δίδει υγεία, σοφία και φωτισμό για τις σπουδές σας, να σας δυναμώσει με ισχυρή θέληση για τους πνευματικούς αγώνες σας, να σας προστατεύσει στα βήματά σας, και να σας βοηθήσει να επιτύχετε κάθε αγαθό και ευλογημένο σκοπό της ζωής σας.

Απευθύνομαι επίσης στους σεβαστούς και αξίους τιμής εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως της μητροπολιτικής μας περιφερείας. Γνωρίζετε καλώς, αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί, ως παιδαγωγοί πρωτίστως, ότι ο ρόλος και η αξία των ευγενικών κινήτρων έχει μεγάλη σημασία και για τον δάσκαλο και προφανώς και για τους ίδιους τους μαθητές. Παρά το γεγονός ότι πολλοί μαθητές δεν έχουν χάσει την φιλομάθειά τους, διότι σείς οι δάσκαλοί τους φιλοτίμως και θυσιαστικώς προσφέρετε ευκαιρίες που ταιριάζουν με το επίπεδο της επιδεξιότητας των μαθητών σας, φαίνεται ότι κάτι ή μάλλον η παρουσία «Κάποιου», χρειάζεται περισσότερο για να «εμπνεύσει» τους μαθητές και να τους ωθήσει να ανοιχτούν με ασφάλεια στο πέλαγος της αληθείας και της γνώσεως. Βοηθήστε, σας παρακαλώ, λοιπόν τα παιδιά μας, όπως εξάλλου το πράττετε, ώστε μαζί με τις γνώσεις, να έχουν υψηλά ηθικά οράματα και ευγενείς προορισμούς που θα καταξιώνουν πρωτίστως την ψυχή και την ύπαρξή τους.

Στρέφομαι τέλος και προς εσάς τους αξίους επαίνου και τιμής γονείς των παιδιών, για να σας πω, ότι ο Θεός σας χάρισε το ύψιστο δώρο της τεκνογονίας, σας αξίωσε να γίνετε γονείς, να χαίρεσθε την πατρότητα και την μητρότητα και να ακούτε από τα βλαστάρια σας την γλυκόφθογγη προσφώνηση πατέρα ή μητέρα. Μέσα στην σύγχυση των καιρών μας και την αμφισβήτηση των αξιών τα παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τον προσανατολισμό τους, γι’ αυτό καλείσθε και εσείς να τους δώσετε πρωτίστως τα ηθικά και πνευματικά εκείνα κίνητρα, για να ανακαλύψουν την ιερότητα της ζωής, την απαράμιλλη ομορφιά του ανθρωπίνου προσώπου, τις αξεπέραστες εκείνες ηθικές και πνευματικές χριστιανικές αξίες που θα τα καταξιώσουν ως ανθρώπους, θα τα θωρακίσουν αποτελεσματικά στις δυσκολίες και τους πειρασμούς, και θα αναδείξουν το κάλλος της ψυχής τους. Είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας, μαζί με την προσευχή και την αγάπη σας.

 

Αγαπητοί μου,

Εύχομαι σε όλους σας από τα βάθη της καρδιάς μου, με όλην μου την πατρική αγάπη, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να ευλογήσει δαψιλώς τη νέα σχολική χρονιά και να ενισχύει τις φιλότιμες προσπάθειές σας για την επιτυχία των καλών σας στόχων. Η τοπική μας Εκκλησία, ως φιλόστοργη μητέρα όλων μας στέκεται κοντά στον καθένα σας και προσεύχεται για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά! Ο Κύριος είθε να είναι μαζί σας.
Μέ πατρική ἀγάπη καί ἐγκάρδιες εὐχές

Ο Μητροπολίτης

Ο Σερρών και Νιγρίτης ΘεολόγοςΕτικέτες