Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης (φωτο)

Loading...


Λαμπρές και φέτος οι εόρτιες εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, οι οποίες τελέστηκαν κατα το διήμερο της 15ης και 16ης του μηνός Μαρτίου, είς τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά – Θεσσαλονίκης.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδα, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Κατα την διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος  κ.κ. Ιωάννης ομίλησε επικαίρως και αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο, το έργο και την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Σεπτών Λειψάνων του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt
altΕτικέτες