Ιερατική Σύναξη στην Πάτρα ανήμερα της επετείου ενθρόνισης του Μητροπολίτης Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την συμπλήρωση δέκα ετών από την ημέρα της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, (20.2.2005), πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Το πρωί της 20ης Φεβρουαρίου 2015, ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλών πιστών.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, επίσης, ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρίστος Νικολάου και Εκπρόσωποι άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, Μαντινείας και Κυνουρίας Θεοκλήτου, των προκατόχων του Αρχιερέων στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, του κατά σάρκα πατρός του, Ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα και του Ιερέως του χωριού του Γεωργίου Ρέκκα.

Ο Σεβασμιώτατος, συγκινημένος απευθύνθηκε προς τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό, μιλώντας για τις συγκλονιστικές στιγμές της εκλογής του και της χειροτονίας του, ως Μητροπολίτου Πατρών και εδόξασε εκ βάθους ψυχής του τον Πανάγιο Θεό, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνείργησαν στο θέλημα του Θεού, ώστε να έλθη ως Ποιμενάρχης στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ευχαρίστησε τον Κλήρο και τον Λαό της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως και της πόλεως του Αγίου Ανδρέου, για την μέχρι τώρα εν πνεύματι Αγίω κοινωνία και συνεργασία, προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν των ανθρώπων.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσεφέρθη σε όλους κέρασμα και ακολούθησε Γενική Ιερατική Σύναξη επί τη εισόδω στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στο πρώτο μέρος της συνάξεως ωμίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: « Ο Ιερεύς και η Μεγάλη Τεσσαρακοστή». Μετά την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση.

Στο δεύτερο μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ανεφέρθη στην δεκαετή συνεργασία του με τον Ιερό Κλήρο και τον Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα καίρια σημεία της δεκαετούς μέχρι τώρα διακονίας του, στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.

Επεσήμανε, τις δυσκολίες του ποιμαντικού έργου και μάλιστα στην σύγχρονη εποχή και συνέστησε στους Ιερείς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ζέση ψυχής την εργασία τους στον Ιερό Αμπελώνα του Κυρίου.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου έκλεισε με θερμές ευχές και ευχαριστίες προς τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

DSC_8819.JPG
DSC_8821.JPG
DSC_8828.JPG
DSC_8905.JPG
DSC_8949.JPG
DSC_8961.JPG
DSC_8973.JPG
DSC_8974.JPG
DSC_9005.JPG
DSC_9027.JPG


Ετικέτες