Ιερά Αγρυπνία στον Πύργο για το εν Κέρκυρα θαύμα του Αγ. Σπυρίδωνος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Γράφει ο πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

Με Ιερή κατάνυξη και την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανου η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την Θαυματουργική διάσωση της Κέρκυρας από τον Άγιο Σπυρίδωνα κατά την πολιορκία των Αγαρηνών το 1716, ο οποίος έδιωξε σε μία νύχτα τις χιλιάδες των Τούρκων εισβολέων και έτσι διέσωσε το νησί της Κέρκυρας, ύστερα από πολιορκία πενήντα ημερών.

 Των Ιερών ακολουθιών προέστη ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, μετά του Αιδεσιμοτάτου π. Αυγερινού Τσουκαλά Εφημερίου Χαριάς, ενώ την διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε για μία ακόμη φορά ο εκ Κερκύρας καταγόμενος κ. Παύλος Παγκράτης Καθηγητής Θεολόγος – Διευθυντής του Γυμνασίου Βουνάργου, ο οποίος με σαφήνεια αναφέρθηκε στο θαυμαστό και ένδοξο γεγονός την νύκτα της 11ης Αυγούστου του 1716, καθώς επίσης και σε άλλα θαυμαστά και εξαίσια γεγονότα από τον βίο και την πολιτεία του Αγίου.

Με την δέουσα ευλάβεια Χριστιανοί της Ενορίας αλλά και κάτοικοι του Πύργου, προσήλθαν μέσα στο πνευματικό και οικονομικό-πολιτικό “καταχείμωνο” αυτού του καλοκαιριού, για να συνεορτάσουν το Θαυμαστό και ένδοξο αυτό γεγονός, αλλά και για να προσκυνήσουν το πανσεβάσμιο Ιερό Εικόνισμα του Αγίου Σπυρίδωνος, ώστε να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό αγώνα της ζωής, έχοντας ως πρότυπο και στάση ζωής, το καύχημα της Ορθοδοξίας, αλλά και τους άλλους Αγίους και Μάρτυρες της Εκκλησίας μας, οι οποίοι είναι οι γνήσιοι εκφραστές της Ορθοδοξίας σε κάθε εποχή, είναι οι οδοδείκτες δια των οποίων γνωρίζουμε τον αληθινό Θεόν και επιστρέφουμε εις Αυτόν, καθώς επίσης είναι το στράτευμα του Χριστού και το καλλώπισμα της Αγίας μας Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

 

 Ετικέτες