Θεοφάνεια στην Μητρόπολη Γουμενίσσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα στιγμιότυπα από τον εορτασμό των Θεοφανείων με τον Μ. Αγιασμό στους ναούς μας, από τον αγιασμό των υδάτων ανά την Ελλάδα με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τις καταδύσεις των κολυμβητών κατά περίσταση, παρά το δριμύ ψύχος, αναδίδουν μιάν χαρούμενη ανάσα αισιοδοξίας στον ψυχισμό του λαού μας.

Η συνοριακή Γουμένισσα στην παραδοσιακή της βρύση της κεντρικής πλατείας και η Αξιούπολη με το Πολύκαστρο στη μεγάλη γέφυρα του Αξιού συμμετείχαν στον εορταστικό ενθουσιασμό. Με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ. Δημήτριο και τον ενοριακό ιερό Κλήρο, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Γεωργαντά, τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Χρ. Γκουντενούδη, τον Ταξίαρχο κ. Κυρ. Κοντογιάννη της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, τους λοιπούς φορείς ή εκπροσώπους των Αρχών και προπαντός το λαό των τριών πόλεων, που θέρμαινε με την όλη συμμετοχή την παγωνιά του καιρού.

Γιά άλλη μια χρονιά η φιλανθρωπία του Σωτήρος μας αξίωσε ως Εκκλησία/σώμα Χριστού να ζούμε και να ευαγγελιζόμαστε λειτουργικά-ευχαριστιακά-αγιαστικά ως ζύμη σωτηρίας για όλον τον θεόκτιστο κόσμο την θεοφανέρωσή Του στον Ιορδάνη και εν ταυτώ την αποκάλυψη της Αγίας Τριάδος. Ο σαρκωμένος Θεός εν ανθρώποις, αποκαλύπτοντας όλο το μυστήριο της θεολογίας στον Πνευματοφόρο Προφήτη και Πρόδρομο και Βαπτιστή, όπως το καταθέτει ο ευαγγελιστής Ιωάννης ( Ιω. 1: 29-34). Όλοι οι Ορθόδοξοι ζούμε θεοπρονοητικά αυτό το γεγονός, συμβιώνουμε αυτό το μυστήριο και υπηρετούμε αυτήν την εξαγγελία, είτε δυνάμει (με την χάρη του Αγίου Βαπτίσματος έστω κεκρυμμένη και ανενεργό στην καρδιά) είτε ενεργεία (με την ενεργό φιλοθεία και φιλαδελφία, που ακτινοβολεί την εκκλησιαστικότητα).

Ο αγιασμός των υδάτων και της φυσης ας επισφραγιστεί με το άθλημα και το ήθος του εκκλησιαστικού αγιασμού όλων μας, τη νέα χρονιά.Ετικέτες