Η Κομοτηνή υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη θαυματουργό και μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Η υποδοχή έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, 15ης Φεβρουαρίου 2016, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού, ενώ το ιερό εικόνισμα συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίται: Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, καθώς και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Παρθενία. Αμέσως μετά την υποδοχήν, επηκολούθησε Δοξολογική δέησις και μετά ταύτην ο Ποιμενάρχης της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν Εκκλησίας απηύθυνε λόγον ευχαριστίας προς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρον διά την αποδοχήν του αιτήματος, αλλά και την συνοδείαν της θαυματουργού Θεομητορικής Εικόνος από την Πελοπόννησον στην Θράκην και συγχρόνως ευχαρίστησε τους εξονομασθέντας Αγίους Αρχιερείς, τον ιερόν Κλήρον, τους άρχοντας, τον πολυπληθή ευσεβή Λαόν και τους μαθητάς των Σχολείων για την ανταπόκρισίν τους στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας και επικαλέστηκε την μεσιτείαν της Θεομήτορος στη ζωή και τα έργα τους για την πρόοδο και ευημερία της περιοχής.

Ακολούθως, ο Χοροστατήσας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον οικείον Μητροπολίτην κ. Παντελεήμονα για την πνευματικήν αυτήν ευκαιρίαν, εξέφρασε τον θαυμασμόν του για τον πολυπληθή Λαόν και εξιστόρησε τον θαυμαστόν τρόπον της ανευρέσεως της θαυματουργού και μυροβλυζούσης Εικόνος, αλλά και το σχέδιον του Θεού για την σωτηρίαν των ανθρώπων, προέτρεψε δε τους πιστούς να συνεχίσουν να δίδουν μαρτυρίαν Χριστού και Ελλάδος.

Να σημειωθή ότι το απόγευμα θα τελεσθή από ώρας 8:30 ιερά αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος, ενώ και το πρωί της Τρίτης θα τελεσθή επίσης Θεία Λειτουργία και μετά ταύτην η αναχώρησις της θαυματουργού και σεβασμίας Εικόνος.

1502mal (1).jpg
1502mal (2).jpg
1502mal (3).jpg
1502mal (4).jpg
1502mal (5).jpg
1502mal (6).jpg
1502mal (7).jpg
1502mal (8).jpg
1502mal (9).jpg


Ετικέτες