Η εορτή του Προφήτη Ιωνά στην Ι.Μ. Κισάμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κατά την εορτή του Προφήτου Ιωνά εόρτασε και ο περικαλλής Ι. Ναός αφιερωμένος εις τον Προφήτη Ιωνά, ο οποίος ευρίσκεται εις την Ανώσκελη Κισάμου, αφιέρωμα της ευλαβούς οικογενείας Δημητρίου και Μαρίας Στεφανουδάκη, εις μνημόσυνο αιώνιο.

Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την οικογένεια των ευλαβών δωρητών δια την προσφορά τους αυτή σημείωσε: «Επίκαιρο όσο ποτέ το κήρυγμα μετανοίας του Προφήτου Ιωνά καθώς η εποχή μας ομοιάζει σε πολλά με εκείνη των Νινευητών.

Εάν όντως επιθυμούμε να ομορφύνει και πάλι η ζωή μας, να ξαναβρεί το χαμένο νόημα και την αξία της, τον λόγο της υπάρξεως της, τότε είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η αλλαγή αυτή χρειάζεται να ξεκινήσει από τον εαυτό μας. Χρειάζεται από αγανακτισμένοι που όλοι δηλώνουμε να μεταμορφωθούμε σε μετανοημένους. Χωρίς την εσωτερική αυτή μεταστροφή και μετάνοια δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή, ελπίδα, χαρά και ζωή. Η Βασιλεία του Θεού δωρίζεται και χαρίζεται στους μετανοημένους και ταπεινούς τη καρδία», κατέληξε ο Επίσκοπος κ. Αμφιλόχιος. Συγκινητική η συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

img_8200a.jpg
img_8207b.jpg
img_8209b.jpg
img_8216b.jpg
img_8228b.jpg
img_8230b.jpg

 Ετικέτες