Η γιορτή της αγάπης και της προσφοράς στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στις Μουρνιές!(ΦΩΤΟ)

Loading...


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η γιορτή αγάπης και προσφοράς που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορωνου με τη συνεργασία Ενοριών της πόλης μας με σκοπό την φιλανθρωπία και την ενίσχυση του έργου των Συσσιτίων.

Πλήθος κόσμου αψηφώντας το κρύο, γέμισε με την αγάπη του και την ευαισθησία του την αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ναού, προσφέροντας και σαυτήν την γιορτή ελπίδα για τους συνανθρώπους μας.

Με λόγια θερμά ευχαρίστησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής αυτής της γιορτής αγάπης και προσφοράς, τον οικείο εφημέριο Πρωτ. Ιωάννη Δρακακάκη, τους ενορίτες για την θερμή παρουσία τους, καθώς και όσους διακόνησαν στην προπαρασκευή αυτής της εορτής.

Πολλές φορές πρέπει να έχουμε μέσα μας μία ευαισθησία, μία ευαισθησία που πρέπει να μας υπαγορεύει, σήμερα εμού αύριο εταίρου. Σήμερα κάποιος άλλος είναι στη θέση μου, αύριο κάποιος άλλος θα βρεθεί στη θέση μου, ίσως θα είμαι και εγώ αυτός και τότε τα πράγματα να είναι πολύ τραγικά, γιατί τότε θα συνειδητοποιήσουμε με ενοχικό σύνδρομο ότι δεν έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω.

Ο Θεός δεν θα μας κρίνει μόνο για τις αμαρτίες μας, θα μας κρίνει και για αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε και όμως δεν τα κάναμε. Και μπορούσαμε όλοι να έρθουμε εδώ και ήρθαμε, γιατί υπάρχει ένα ρήμα καθοριστικό στη ζωή μας, το ρήμα » θέλω». Αν ο άνθρωπος θέλει μπορεί να κάνει τους άλλους χαρούμενους και ευτυχισμένους τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός.

Την όμορφη γιορτή πλαισίωσε ψάλλοντας βυζαντινούς ύμνους ο διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.

 

 

 

 

 Ετικέτες