Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί-Λουτρό Αιγάνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθη πιστών εόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στην γραφική και όμορφη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραλία Καστρί-Λουτρό, όπου ο Ιερός Κλήρος αλλά και οι πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές έψαλλαν τα εγκώμια και μεγαλοπρεπώς λιτάνευσαν τον επιτάφιο της προστάτιδός τους Παναγίας έως την θάλασσα, επικαλούμενοι την χάρη και την ευλογία της Θεομήτορος.

Του Εσπερινού γινομένου προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Κοντογιάννη εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στο τέλος διαβάστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και επίκαιρα μίλησε ο π. Τιμάθεος τονίζοντας στους προσκυνητές το πόσο σημαντικό είναι για τους Χριστιανούς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Γεδεών Μαντά με τη συμμετοχή πιστών από τις γύρω περιοχές, ενώ μεθεόρτια στον ναό λειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Ιατρός τονίζοντας για το πρόσωπο της Παναγίας και την βοήθεια που παρέχει στους πιστούς.

Η Ενορία εκφράζει ευχαριστίες στους Ιερείς της Μητροπόλεως και στον Εφημέριο της Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Καρυώτη για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρι, καθώς και στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ. Ιγνάτιο για την ποιμαντική επίσκεψη του στην ενορία κατά την περίοδο των παρακλήσεων και τις πατρικές ευχές και ευλογιές του.

WP_20150815_005.jpg
WP_20150815_006.jpg

 Ετικέτες