Δρόμος Θυσίας 2014 (ΦΩΤΟ)

Loading...


Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ι. Μονή Πανορμίτου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό τμήμα του Δήμου της Σύμης, οργάνωσε τιμητική εκδήλωση εις μνήμην των εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς κατακτητές τον Φεβρουάριο του 1944, Αρχιμανδρίτη Χρυσάνθου Μαρουλάκη Ηγουμένου της Μονής, του στρατιώτη-ασυρματιστή Φλώρου Ζουγανέλη, και του οικονόμου της Μιχαήλ Λάμπρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ της προηγούμενης ημέρας είχε προηγηθεί η Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του εν Χώναις θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ και την ημέρα του Σαββάτου ώρα 18:00 δόθηκε η έναρξη του αγώνα δρόμου, από την Σύμη προς τον Πανορμίτη, με την χαρακτηριστική ονομασία «Δρόμος θυσίας 2014».

Στα προπύλαια της Μονής, είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος καθώς και η Εφορεία του Πανορμίτη με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο, συμπαραστατούμενο από τον Ηγουμενεύοντα π. Ιερόθεο και τους Ιερείς της Σύμης. Παρέστησαν ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Σύμης, ο Πανοσ/τατος π. Νεκτάριος τέως Δ/ντης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, και Ιεροκήρυξ των Σωμάτων Ασφαλείας, Αιδεσ. π. Νήφων πρώην Δ/ντης Θρησκευτικού του Γ.Ε.Ε.Θ.Α., η εκπρόσωπος του Δημάρχου και του Δήμου Συμαίων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Στρατιωτικός Υποδιοικητής, ο Διοικητής της Αστυνομίας και ο Λιμενάρχης Σύμης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων Πειραιώς «Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ» η Πρόεδρος της Ενώσεως Γυναικών Σύμης, και οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του νησιού. Την επιμέλεια της αθλητικής οργάνωσης, είχε ο κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Όταν πλέον όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς τερμάτισαν εμπρός στην Πύλη της Μονής καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κατά την διάρκεια σεμνής τελετής, απένειμε στους τρεις πρώτους ανά κατηγορία, τιμητικά διπλώματα, κύπελλα και μετάλλια, καθώς και συμβολικά χρηματικά έπαθλα.

Αμέσως μετά προέβη σε σύντομο χαιρετισμό, δίδοντας τον λόγο εν συνεχεία στην εκπρόσωπο του Δήμου της Σύμης κ. Ειρήνη Σεμερζάκη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό με την δική της αναφορά στα ιστορικά εκείνα γεγονότα. Τον λόγο πήρε ακολούθως ο Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως Σύμης κ. Γεώργιος Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα δραματικά αυτά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Μονής και της Σύμης, οδηγώντας στην εκτέλεση των τριών ηρώων.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μουσική από το συγκρότημα του Μιχ. Μισσού – Εφόρου της Μονής – το οποίο ερμήνευσε θαυμάσια παραδοσιακά Συμιακά και αιγαιοπελαγίτικα τραγούδια, που χόρεψαν καταπληκτικά τα νέα παιδιά του χορευτικού της Ένωσης Γυναικών Σύμης.Ετικέτες