Άρτης Ιγνάτιος: Πανεπιστήμια είναι τα Μοναστήρια μας…(ΦΩΤΟ)

Loading...


Πλήθος πιστού λαού βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Ιερά Μονή Θεοτοκίου όπου ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.

Ο Εσπερινός τελέσθηκε στο νέο παρεκκλήσιο της Μονής που ανηγέρθη σε πολύ σύντομο χρόνο προς τιμή του Οσίου Παισίου και κοσμεί πλέον τον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού. Ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή τέλεσε τα εγκαίνια του ναού και για το λόγο αυτό πριν τον Εσπερινό μετέφερε και εναπόθεσε επί της Αγίας Τραπέζης Ιερά Λείψανα Αγίων τα οποία κατά την τελετή των Εγκαινίων θα τοποθετηθούν εις το «φυτόν» αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό που αξίωσε την τοπική μας Εκκλησία σε τόσο γρήγορο διάστημα να κατασκευάσει το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου το οποίο θα αποτελεί πλέον τόπο προσευχής, παρακλήσεως και επικλήσεως της βοήθειας του Αγίου Γέροντος. Κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία από την επαφή και επικοινωνία που είχε με τον γέροντα Παίσιο στο Κελί της Παναγούδας, όπου δε σταματούσε όλη τη νύχτα να προσεύχεται για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για τους νέους. Χαρακτήρισε δε τα Μοναστήρια και τις Σκήτες ως τα μεγάλα Πανεπιστήμια όπου χιλιάδες μοναχοί και μοναχές ασκούνται στην προσευχή και τη Δοξολογία στο Θεό. Σ’ αυτά τα Πανεπιστήμια καλούμαστε κι εμείς να μαθητεύσουμε με πνεύμα αγάπης και Πίστης στο Θεό για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που μας ταλανίζουν.Ετικέτες