Οταν σας έλθει SMS που σας κάνει εκατομμυριούχο, μην χαρείτε… Πάρτε την αστυνομία!

Loading...


Για το “κέρδισες ένα εκατομμύριο” μην το συζητάς καν!!

Στο μήνυμα ο αποδέκτης φέρεται να κέρδισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε κλήρωση με την ονομασία «The Millions Mobile Award»«Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name amp;Number to: eurostakes@msn.com»

Αν λάβετε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας καλείστε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να το αγνοήσετε καθώς πρόκειται για απάτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύντομα μηνύματα sms, για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό.

Ο αποδέκτης φέρεται να κερδίζει σημαντικό χρηματικό ποσό σε κλήρωση με την ονομασία «The Millions Mobile Award», ενώ στη συνέχεια, για να εισπράξει το ποσό, προτρέπεται να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurostakes@msn.com.

Στη συνέχεια εάν πεισθεί ο χρήστης καλείται να καταβάλει χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.

Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα:

• Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.

• Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.

• Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.

• Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές. Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 amp; 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά.tilegrafima.gr