Άνεργοι παρακαλούν με δάκρυα στα μάτια για ένα κουτί γάλα

Loading...


Παρακαλούν με δάκρυα στα μάτια ακόμα και για ένα κουτί γάλα…στην Πάτρα του 2013. Ζευγάρια της πόλης που ξαφνικά βρέθηκαν στην ανεργία δεν μπορούν να έχουν ούτε τα βασικά για την επιβίωση των ίδιων και των παιδιών τους.

Μέχρι στιγμής η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων και της Μητρόπολης έχει καλύψει τις ανάγκες 1100 οικογενειών και συνεχίζει καθημερινά να καλύπτει αιτήματα που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, καθώς οι νεόπτωχοι αυξάνονται καθημερινά. Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι ζητούν βοήθεια και από ενορίες της πόλης.

Ωστόσο η κοινωνία φαίνεται να έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά αλληλεγγύης. Όπως αναφέρει η Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Τασία Παπαντωνοπούλου, συμπολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, μαζί με τα ψώνια που κάνουν για το σπίτι τους θα αγοράσουν και μια δύο τσάντες για να πάνε στην Τράπεζα Τροφίμων.

Και προσθέτει ότι νέα ζευγάρια πάνε στην Τράπεζα και παρακαλούν για ένα κουτί, γάλα, αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως το χαμηλό εισόδημα, λόγω του ότι η φορολογική δήλωση του προηγούμενου χρόνου να ήταν υψηλή επειδή εργάζονταν. Ο Δήμος, τονίζει η κ. Παπαντωνοπούλου παρακάμπτει αυτό το κριτήριο.

Μέχρι χθες η Τράπεζα Τροφίμων είχε ανταποκριθεί στο αίτημα 1100 οικογενειών. Απο αυτές οι 1000 είναι γραμμένες στο μητρώο και λαμβάνουν τακτικά βοήθεια.

Οι επιπλέον 100 όπως και οι άλλοι 200 που θα αρχίσουν να εξυπηρετούνται από σήμερα, αφορούν νέα αιτήματα.

Παράλληλα με την Τράπεζα Τροφίμων ξεκίνησαν και τα συσσίτια που λειτουργεί ο Δήμος στο Πνευματικό Κέντρο του ΙΝ της Αγίας Σοφίας και θα καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες 100 απόρων και αστέγων.

Ήδη 40 συμπολίτες τρέφονται καθημερινά.