Στερούνται το γάλα τα μωρά των προσφύγων στη Χίο-Σήμα κινδύνου για τις ακατάλληλες συνθήκες

Loading...


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες βοήθειας των προσφύγων και στους αιτούντες άσυλο στο hot spot της Χίου, sτα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν δίνεται επαρκής ποσότητα του γάλακτος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εφημερίδα The Guardian, περίπου 25 βρέφη των οποίων οι μητέρες δεν είναι σε θέση να θηλάσουν λαμβάνουν μόνο περίπου 100 ml γάλα μία φορά την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια από αυτά τα μωρά λαμβάνουν μόνο το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας.

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στις γυναίκες στα κέντρα προσφύγων να θηλάζουν τα μωρά τους, πολλοί εξ αυτών δεν είναι σε θέση να λόγω του στρες που προκαλείται από την κατάστασή τους.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων, το οποίο έχει μια έντονη παρουσία στο hot spot Χίου, επιβεβαίωσε την κατάσταση αλλά πήγε πολύ πιο πέρα από το πρόβλημα του γάλακτος λέγοντας: “Υπάρχει έλλειψη βασικής φροντίδας για τα παιδιά.Υπάρχει κρίση υγιεινής. Βρέφη και παιδιά κοιμούνται σε άκρως ακατάλληλες ρυθμίσεις, στο πάτωμα … Είναι απολύτως ακατάλληλο περιβάλλον”.

Ένας εκ των Αφγανών προσφύγων είπε ότι αναγκάζεται να ταΐσει την 5 μηνών κόρη του με το νερό που αναμιγνύεται με ψωμί για να την σταματήσει από το να κλαίει συνέχεια…Ετικέτες