Ειδική ομάδα της αστυνομίας για τη σύλληψη του ιερόσυλου

Loading...


Η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος αναλαμβάνει τη «σκυτάλη» των ερευνών για τις υποθέσεις των πρωτοφανών βανδαλισμών σε εκκλησίες και ξωκκλήσια του νομού Ηρακλείου κυρίως τον τελευταίο χρόνο. Η ανάθεση της υπόθεσης στη συγκεκριμένη ομάδα προκαλεί εντύπωση καθώς ως γνωστόν το πεδίο δράσης της αφορά στη διερεύνηση σοβαρών μορφών εγκληματικότητας, κυρίως με την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων σε διάφορα επίπεδα.

Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει την αγωνία της ΕΛ.ΑΣ να τεθεί πλέον ένα τέλος στην παραληρηματική δράση του νοσηρού «εγκέφαλου» που κρύβεται πίσω από τα αλλεπάλληλα κρούσματα.

Όπως σχολίασε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας η εμπλοκή της συγκεκριμένης ειδικής ομάδας που εν πολλοίς θεωρείται το «βαρύ πυροβολικό» της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη, σχετίζεται περισσότερο με την ανάγκη να υπάρξει μία συστηματική διερεύνηση της μυστηριώδους υπόθεσης από μία σταθερή ομάδα αστυνομικών που θα λειτουργούν απερίσπαστοι από άλλα αντικείμενα δουλειάς.
Ο εντοπισμός του «διαταραγμένου»-όπως εκτιμάται- ιερόσυλου, έχει παιδέψει σε μέγιστο βαθμό τους αστυνομικούς. Για μερόνυχτα ολόκληρα προσπαθούσαν να σχεδιάσουν πώς θα μπορέσουν να «παγιδεύσουν» τον δράστη-χωρίς να αποκλείουν την εκδοχή κάποιου συνεργού σε αυτό το παρανοϊκό σήριαλ-χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Οι Αρχές έχουν στη διάθεση τους γενετικό υλικό του υπόπτου από συγκεκριμένο περιστατικό βανδαλισμού, όμως δεν είναι προς το παρόν αξιοποιήσιμο. Το άτομο που έχει κάνει άνω-κάτω εκκλησία, Αστυνομία και πιστούς, δεν προκύπτει ότι είναι σεσημασμένο.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία με βάση τη συμπεριφορά του δράστη. Και ελλείψει αντικειμενικών ευρημάτων και πληροφοριών, οι αστυνομικοί μόνο εκτιμήσεις και ερμηνείες μπορούν να κάνουν με βάση το mondus operandi.

Αν αποδειχτούν βάσιμες οι απόψεις εκείνες που υποστηρίζουν ότι μιλάμε για τον ίδιο δράστη, παρατηρείται ότι το άτομο αυτό λειτουργεί παντελώς εκτός λογικής. Άλλοτε δείχνει να βρίσκεται σε φάση έξαρσης και έξαψης και άλλοτε σε φάση «καταστολής».  Ετικέτες