Γ.Κανελλάκης: Το παιδί, τα Χριστούγεννα και η Ελλάδα μας…

Loading...


Κάθε Σαββατο με τον Γιαννη Κανελλάκη

●   Δεν είναι ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα. Σε ένα σπίτι το παιδί ρωτάει τον πατέρα: Τι θα μου πάρεις για δώρο τα Χριστούγεννα; Παιδί μου, φέτος, θα σου πάρω τα χρήματα που θα συγκεντρώσεις από τα Κάλαντα! Σπέσιαλ αφιερωμένο στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, και τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Καλά Χριστούγεννα κύριοι…Κι αν δεν το καταλάβατε , σας πληροφορούμε  ότι αυτό είναι μήνυμα χρεοκοπίας των ελληνικών νοικοκυριών.

●  Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δύο χάρτες, ένα της Ελλάδας κι ένα Παγκόσμιο, ήθελε να αγοράσει για τον γιό μου, μαθητή του δημοτικού σχολείου,  κάποιος πατέρας και ειλικρινά απηύδησε  ώσπου να τους βρει. Έφαγε όλο το κέντρο της Αθήνας, πήγε σε κεντρικά βιβλιοπωλεία, πήγε σε μικρά , πήγε σε μεγάλα, κι όμως πουθενά δεν εύρισκε χάρτες. Τελικά, έφτασε στη Σόλωνος και επιτέλους βρήκε αυτό που ήθελε, σε ένα μεγάλο κεντρικό βιβλιοπωλείο. Τι σχόλιο να κάνει κάποιος εδώ; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Αν έψαχνε για  καμία τσόντα θα την εύρισκε αμέσως.

●  Βρε, βρε, βρε, Καραμανλής και Βουλγαράκης ξαναπαίζουν… πολιτικό κλαρίνο. Δηλαδή, έτσι ξαφνικά ξαναβγήκαν στο κουρμπέτι.  Για να κάνουν τι;  ρωτούν χιλιάδες πολίτες. Και φυσικά η απάντησή τους ήταν και είναι, ότι ψάχνουν πάλι να φάνε κανένα εκατομμυριάκι από την δόση της τρόϊκας.

●  Αλέκα Παπαρρήγα, άσε το ιστορικό Κ.Κ.Ε. να το αναλάβει κάποιος νέος , μήπως και δει άσπρη μέρα. Αν συνεχίσεις εσύ, ως επικεφαλής του κόμματος, θα… καταντήσεις σαν την Κανέλλη. Έτσι, τουλάχιστον, λένε στα πέριξ οπαδοί του κόμματος .

●  Ρε παλικάρια, εκεί στο ράδιοΣκάι, ηρεμήστε λιγάκι, γιατί θα σας βγάλουν το όνομα. Έχετε φαγωθεί με το «the Mall», εκεί στο Μαρούσι, λες και σας βάζουν πεντόλιρα στο στόμα να το κελαηδάτε συνέχεια. Μην εκτίθεστε έτσι συντρόφια, αφήστε κάποιον διαφημιστή να τα πει. Συγνώμη για την ενόχληση.

●  Να, που βρήκαμε και τον καταλληλότερο. Καταλληλότερο για που; Για πρωθυπουργό φυσικά… Και ποιος είναι αυτός; Ε, ποιος άλλος; Ο σύντροφος Αντώνης Σαμαράς. «Να τον χαιρόμαστε», είπαν αυτοί, που έκαναν το παραπάνω σχόλιο.

●  Στα πλοκάμια του ΣΔΟΕ παγιδεύτηκαν και ψαράδες στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Στα δίχτυα που έριξαν για …κουτσομούρες , πιάστηκαν οι ίδιοι. Ευτυχώς που υπάρχουν και άλλοι ψαράδες, δηλαδή τζιμάνια του ΣΔΟΕ,  και πιάνουν στα δίχτυα τους ψαράδες – φοροφυγάδες.

●  Κώστας Μαρκόπουλος, βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων… Τι παιδί κι αυτό;

●  Από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν τελευταία, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, είπε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνησή του δεν εκβιάζεται. Μπράβο του και πάντα τέτοια. Ισχύει όμως αυτό και για τις διαπραγματεύσεις που κάνει με την τρόϊκα;

●  Πάνω από 5 δις είναι οι καταθέσεις ελλήνων απατεώνων, όπως τους λένε, σε κυπριακές τράπεζες. Μήπως το ΣΔΟΕ πρέπει να κάνει καμιά έφοδο προς τα εκεί, πριν τα μετατρέψουν … σε χαλούμια;

●  Αρκετοί πολιτικοί μετά την ανακοίνωση του «πόθεν έσχες», δεν ντράπηκαν για τα όσα δήλωσαν.  Δεν ντράπηκαν που προκάλεσαν και προκαλούν έτσι, τον εξαθλιωμένο, από τα αιματηρά και βάρβαρα μέτρα έλληνα φορολογούμενο; Δεν ντράπηκαν , που έτσι φαρδιά πλατιά δηλώνουν τέτοιες περιουσίες, τις οποίες ουδέποτε οι περισσότεροι δικαιολόγησαν, όπως λένε οι ειδικοί.

●  Εσύ , κύριε υιέ Βαρβιτσιώτη, που στο δια… βρήκες 72 ακίνητα; Από πού τα βρήκαν οι γονείς σου και σου τα χάρισαν; Πόσες κομπίνες και πόσες απατεωνιές έκαναν για να αποκτήσουν τόσα ακίνητα, κύριε υιέ, ανίκανε Βαρβιτσιώτη; Μα, δεν ντράπηκες, να δηλώσεις κληρονόμος τόσων ακινήτων; Και δεν ντρέπεσαι να είσαι ακόμα κηφήνας και κρατικοδίαιτος του ελληνικού λαού; Ντροπή σου υιέ Βαρβιτσιώτη.

●  Και δεν είναι μόνο ο υιός Βαρβιτσιώτης, που προκλητικά δηλώνει περιουσίες πολλών εκατομμυρίων.   Είναι πολλά τρωκτικά, κρατικοδίαιτοι και κηφήνες από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. που έχουν κάνει τεράστιες περιουσίες και τις δηλώνουν δήθεν ως δικαιολογημένες στις φορολογικές τους δηλώσεις. Οι περισσότεροι, δυστυχώς, βρίσκονται ακόμα μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ζουν ως παράσιτα σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου, σε βάρος του ιδρώτα του ελληνικού λαού. Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίμε εμείς οι πολίτες, που τους ψηφίζουμε, τους ανεχόμαστε, τους χαϊδολογούμε και τους χειροκροτούμε. Καλά να πάθουμε.

●  Πληροφορηθήκαμε ότι έχει ψηφισθεί νόμος που… χαϊδεύει τ’ αυτιά των παιδόφιλων; Κάτι τέτοιο μας… σφύριξαν κάποιοι γονείς και ψάχνουμε να βρούμε αν είναι αλήθεια.  Θα επανέλθουμε σύντομα.

●  Να πάμε και λίγο στο χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Όπως πληροφορηθήκαμε, ο γερμανικός Τύπος μιλάει, ανοιχτά πλέον, ότι τα λόμπι της φαρμακευτικής φαρμακοβιομηχανίας, είναι από τα πιο ισχυρά στην χώρα αυτή.  Αυτό που δεν  πρέπει να μας εκπλήσσει  είναι, ότι τα συμφέροντα των κυκλωμάτων αυτών εκφράζονται και μέσα από την πολιτική της Μέρκελ. Πληροφορίες επίσης λένε, ότι τόνοι από πάμφθηνα και αμφίβολης ποιότητας ανώνυμα γενόσημα , εξάγονται στην Ευρώπη γενικά, αλλά και στην Ελλάδα. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο Μέρκελ και ο Ρέσλερ έφαγαν τον κόσμο , ώστε να υιοθετήσει η Ελλάδα τη ρύθμιση για την συνταγογράφιση  δραστικής ουσίας , με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές.  Και τα κατάφεραν.

●   Καιρός: Σύμφωνα με τα πόθεν έσχες των πολιτικών, σχεδόν όλη η Ελλάδα ανήκει σ΄αυτό το κηφηναριό.  Χρειάζεται ή δεν χρειάζεται λαϊκή εξέγερση;