Γ.Κανελλάκης: Καλωσορίζουμε το 2013 με τρείς ευχές…

Loading...


Κάθε Σάββατο

Με τον Γιάννη Κανελλάκη

●   Καλωσορίζουμε το 2013 με τρείς ευχές :  Πρώτον, να μας φέρει υγεία, δύναμη, ειρήνη. Δεύτερον, να σταματήσουν τα χαράτσια, οι φόροι, και οι περικοπές μισθών και συντάξεων.  Και τρίτον, να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον Κορυδαλλό, όλοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα σε αυτό το κατάντημα . 
●  Είναι λυπηρό, γι αυτούς που κυβερνούν αυτόν τον τόπο, να ταλαιπωρούν εκατομμύρια συμπολίτες μας με τα χαράτσια και τα τέλη κυκλοφορίας. Είναι δυνατόν κύριοι, να πληρώνουμε περίπου ενάμιση μισθό τέλη κυκλοφορίας, επειδή εσείς είσθε ανίκανοι να διαχειριστείτε την οικονομία αυτού του τόπου, και να προστατεύσετε την χώρα από τους κλέφτες και τους απατεώνες ;  Είναι ντροπή σας…

●  Ευχόμαστε με τον νέο χρόνο, αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός να μη ζήσουν παρόμοια δεινά που έζησαν πέρσι και φέτος. Δεινά, που προκλήθηκαν, από την κακή διαχείριση των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Δεινά που προκλήθηκαν από τους απατεώνες υπουργούς και υφυπουργούς , που υπηρέτησαν σε διάφορα υπουργεία και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πως θα πλουτίσουν.

●  Πήγαινα  450  χιλιόμετρα (και με επιστροφή 900 χλμ)  στο χωριό μου για να ψηφίσω Πασόκ.  Γιατί ήμουν ιδεολόγος και ποτέ δεν ζήτησα από κανέναν ρουσφέτι. Σαν και μένα υπήρχαν χιλιάδες έλληνες πολίτες. Ψηφίζαμε γιατί πιστεύαμε στο κόμμα αυτό  και ποτέ δεν ζητήσαμε το παραμικρό. Δυστυχώς, φθάσαμε σήμερα στο σημείο να ακούμε Πασόκ και να μην πιστεύουμε σ΄αυτά που ακούμε και σ΄αυτά που βλέπουμε.  Κρίμα γι’ αυτό το Κίνημα, που στη διακήρυξή του, στήριξαν τις ελπίδες τους εκατομμύρια έλληνες, οι οποίοι για δεκαετίες ολόκληρες έτρωγαν σφαλιάρες από την Δεξιά.  Είναι λόγια ενός ιδεολόγου αγωνιστή ( Χρ. Κ. ) , που σήμερα δίνει μάχες, όπως και χιλιάδες άλλοι, για να επιβιώσει.

●  Τι θα γίνει με τις ΜΚΟ εταιρείες και τα τρωκτικά που έφαγαν εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία , κύριε εισαγγελέα ; Οι έλληνες πολίτες περιμένουν την σύλληψή τους και την τιμωρία τους.

●  Αρχιεπίσκοπε, κύριε Ιερώνυμε, ακούγεται έντονα  ότι δεχθήκατε χρήματα από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για δήθεν φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το διαψεύδετε  ή το επιβεβαιώνετε ;

●  Μ’ αυτά τα λεβεντόπαιδα εκεί στην Μύκονο, που υπηρετούσαν σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου και σύμφωνα με πληροφορίες, καταχράστηκαν κάποια εκατομμύρια , τι γίνεται ; Κρατούνται ; Δικάζονται ;  Διασκεδάζουν ; Σουλατσάρουν ;  Αρμενίζουν με τα κότερά τους στα πελάγη ;  Που άραγε να βρίσκονται ; Ποιοι μπορούν να μας ενημερώσουν ;  Εμείς, βέβαια, γνωρίζουμε ότι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Σύρου. Αλλά από εκεί και πέρα αγνοείται η τύχη τους.

●  Το τι μαργαριτάρια ακούμε, μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές, δεν περιγράφεται . Άσε που, κάποιοι  πληρωμένοι κονδυλοφόροι, αντί να κάνουν δημοσιογραφικές εκπομπές, κάνουν διαφημιστικές. Τι λέει η ΕΣΗΕΑ ;

●  Το τι στοιχεία έχουμε συγκεντρώσει για το πάντρεμα της τράπεζας Πειραιώς με την Αγροτική δεν περιγράφεται.  Αναφέρω μερικά : Δεν μας έχουν πει πως έγινε η μεταβίβαση, των περίπου 2.330 ακινήτων, από την Αγροτική τράπεζα στην Πειραιώς.  Πως έγινε η επιλογή των κερδοφόρων δανείων και των εξυπηρετούμενων. Σε ποια τράπεζα πήγαν τα μεν και σε ποια τράπεζα πήγαν τα δε. Δεν μας είπαν σε ποια τράπεζα πήγαν τα δάνεια των κομμάτων.  Δεν μας είπαν, πόσα εκατομμύρια δάνειο πήρε η τράπεζα Πειραιώς από την Αγροτική για να μην χρεοκοπήσει. Και πολλά άλλα, που θα αναφερθούμε  με λεπτομέρειες,  σε επόμενες  στήλες μας. ‘

●  Κύριε Απόστολε Κακλαμάνη, είναι γεγονός ότι όταν  υπηρετούσατε ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ζητήσατε  από ανώτατο δικαστικό λειτουργό να ανακινήσει θέμα αύξησης των μισθών των δικαστών  για να αυξηθεί και ο μισθός των βουλευτών ;

●  Χιλιάδες συμπολίτες μας κυκλοφορούν αυτές τις ευλογημένες μέρες, στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, για να ζήσουν το εορταστικό κλίμα των ημερών.  Οικογένειες με παιδιά, ηλικιωμένοι, άνεργοι , συνταξιούχοι και πολλοί άλλοι περπατούν κοιτούν τις βιτρίνες αλλά ο οβολός τους δεν είναι αρκετός, όπως λένε, για να ψωνίσουν αυτά που θέλουν.  Κάποιοι απ’ αυτούς αγοράζουν τα στοιχειώδη και σιγά- σιγά αποσύρονται για τις γειτονιές τους και τα σπίτια τους.

●  Τι γίνεται με την Λίστα Λαγκάρντ , κύριοι οικονομικοί εισαγγελείς ;  Οι έλληνες πολίτες θέλουν να μάθουν την αλήθεια και γι αυτό πρέπει να δοθούν όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα.

●  Θετικό χαρακτηρίστηκε, από τον Ξένο Τύπο, το ταξίδι του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στην Λατινική Αμερική.  Φυσικά και από μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Τύπου, τα σχόλια ήταν θετικά. Μακάρι, οι ανεξάρτητοι, αδέσμευτοι, ασυμβίβαστοι, άσπιλοι και αδούλωτοι πολιτικοί αυτού του τόπου, απ’ όπου και αν προέρχονται, να φέρουν την κάθαρση και να τιμωρήσουν αυτούς που γονάτισαν στα χρέη και τα χαράτσια τον ελληνικό λαό.

●  Καιρός ;  2013. Η ευχή του καθενός ευχόμαστε να γίνει πραγματικότητα.  Καλή χρονιά και ευτυχισμένη σε όλους  και καλά μυαλά στους πολιτικούς…πριν φύγουν νύχτα απ΄αυτή την χώρα.