Το δίλλημα του Τσίπρα

Loading...


Του Γιάννη Κανελλάκη

● Οικουμενική ή εκλογές είναι το σενάριο που «παίζει», αν κι εφόσον μας κοντράρουν ακόμη περισσότερο τα σκυλιά της Ευρώπης. Ο Τσίπρας δε θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας.

● Εκλογές με λίστα σχεδιάζουν, όπως μάθαμε στην Κουμουνδούρου, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας ν΄ απαλλαγεί από «βαρίδια» που τον κοντράρουν… και τον εκβιάζουν.

● «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και «Ποτάμι» είναι «καταδικασμένα σε κομματικό μαρασμό» λόγω της πολιτικής ανεπάρκειας αλλά και ανυπαρξίας τους στα όσα συμβαίνουν τριγύρω μας. Έτσι λένε στα πέριξ… Εύχομαι να διαψευστούν.

● Δυστυχώς, σε πολλά θέματα, οικονομικά, εθνικά, εκπαιδευτικά και άλλα, η πλειοψηφία των σημερινών πολιτικών- απ΄ όλα τα κόμματα – αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν διαθέτουν ανάστημα, αποφασιστικότητα, γνώσεις και πείρα για να διαχειριστούν κρίσιμα προβλήματα. Μόνο για τον μισθό τους υπάρχουν!

● Πιτ Μπουλ στη Βουλή για … καρακάξες με λειρί.

● Σωροί σκουπιδιών έχουν σχηματιστεί έξω από το Ωδείο Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης, στο κέντρο της Αθήνας και οι υπηρεσίες του δήμου άδουν αδιάφορα. Ίσως να περιμένουν να σχηματίσουν ανάλογη ορχήστρα και τα σκουπίδια να τραγουδούν… δημοτικά.

● Πολύ καλά το επισήμαναν σε συγκέντρωση ανέργων: «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί από μόνη της ένα κόμμα, μια Βουλή, ένα λαό!» Αυτά ακούει η Μπακογιάννη και ντύνεται σουλιώτισσα για το… Ζάλογγο.

● Καλός είναι ο τουρισμός, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν καμία επιθεώρηση στους χώρους όπου διαμένουν οι τουρίστες; Επιθεωρούν ξενοδοχεία, ξενώνες και άλλα σχετικά, στα οποία παρελαύνουν κατσαρίδες, διάφορα έντομα, αλλά και… σαύρες; Έχουν ελέγξει ξενοδοχεία και ξενώνες όπου χρησιμοποιούνται βρώμικα και σκισμένα σεντόνια, αλλά και βρώμικες πετσέτες; Μήπως κάποιοι επιθεωρητές που πάνε για επιθεώρηση τα παίρνουν και τα χαρακτηρίζουν όλα πέντε αστέρων ενώ είναι… σταύλοι; Τι λέτε κ. Κουντουρά; Έγινες κι εσύ υπουργός τρομάρα σου…

● «Η μεγάλη … κουμμουνίστρια Κανέλλη, με τα συνολάκια της Δύσης και τις καπιταλιστικές ενδυμασίες γιατί θέλει να γελοιοποιείται ακόμη περισσότερο; Όταν φεύγει από την βίλα της στην Εκάλη, για τη Βουλή, χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο σμαρτάκι. Κι όταν κάνει άλλες τσάρκες χρησιμοποιεί την πολυτελή μαύρη μερσεντές». Τα παραπάνω κατήγγειλε «επισκέπτης» της στήλης. Τα δημοσιεύουμε με επιφύλαξη. Όχι ότι δεν συμβαίνουν στα κηφηναριά…

● Κράτος εν κράτει έχουν γίνει ορισμένες (οι περισσότερες) τράπεζες. Δεν ντρέπονται οι διευθυντάδες να βλέπουν γέροντες και γερόντισσες να ξεροσταλιάζουν όρθιοι ώρες ατελείωτες να εξυπηρετηθούν και δεν ευαισθητοποιούνται να «επιστρατεύσουν» κάποιους υπαλλήλους ώστε να εξυπηρετήσουν πιο γρήγορα τον κόσμο, ιδιαίτερα τις μέρες που πάνε για τις συντάξεις τους; Έλεος κύριοι. Λίγη ανθρωπιά και στοιχειώδης σεβασμός στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας, αυτής της ηλικίας, δεν βλάπτει κανέναν!

● Αν θέλετε να δείτε και να μάθετε από ποιους τα παίρνουν δημοσιογράφοι, ποιους υπηρετούν, ποιους προσκυνούν, σε ποιους είναι αυλοκόλακες, χαφιέδες, διεκπεραιωτές και άλλα σχετικά, παρακολουθείστε τους όταν εμφανίζονται σε τηλεοράσεις… Βγάζουν μάτι! Και η ΕΣΗΕΑ καλά κρατεί… Δεν τα βλέπει; Γιατί τα επιτρέπει; Τι συμβαίνει;

● « Attica Bank». Κάποιος πρέπει να μιλήσει σε συμβούλιο της τράπεζας ότι κάποιοι υπάλληλοι της την υπονομεύουν… Πολύχρονος ο… ρόλος του.

● Οδύσσεια έζησαν και μαρτύρια, όπως είπαν, (Έλληνες) ομογενείς, συνταξιούχοι από την Αυστραλία που ήρθαν για τουρισμό στη χώρα μας. Σε όσες τράπεζες πήγαν (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank, κ.α.), να εκταμιεύσουν χρήματα από λογαριασμό τους που έχουν στη χώρα που ζουν, δεν τα κατάφεραν. Όλοι τους ζήτησαν ν΄ ανοίξουν λογαριασμό στη τράπεζα (που πήγαιναν) και «μετά θα τους έδιναν χρήματα!» Τι λέτε εσείς κ. Στουρνάρα; (τα στοιχεία τους είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου).

● Μετά τη Βουλή δουλεύει σε μασατζίδικο (όχι πατσατζίδικο) και προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της… και με κοκτέιλ. Άντε, μεγάλε, πάλι θα… Βουλευτής. Δεν σας φθάνει ο βουλευτικός μισθός… Κι εσύ λαέ της… κόλασης συνέχισε να ψηφίζεις σι- θρου και μετά λες πεινάω…Ετικέτες