Η αυλαία πέφτει…

Loading...


Του Γιάννη Κανελλάκη

● Οσονούπω πέφτουν οι υπογραφές. Η Συμφωνία με την οποία θα πάρουμε τα φράγκα, θα εφαρμόζεται τις απογευματινές ώρες. Τις πρωινές θα πληρώνουμε τα χαράτσια. Κουράγιο αδέλφια, το δημοψήφισμα… λιάζεται.

● Με C 130 πήγε ο φίλος μου ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής, στη Ρίγα Λετονίας, να υπογράψει την Συμφωνία. Γύρισε με … υποβρύχιο και με στολή βατραχανθρώπου… Ο βρεγμένος την βροχή δεν τη φοβάται…

● Στη Ρίγα πήγε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, με το χέρι στο γύψο. Ο Αντωνάκης ξέρει από γύψο γιατί σε γύψο είχε δυο χρόνια συνταξιούχους και μισθωτούς. Και παραλίγο θα έβαζε και ολόκληρη την χώρα.

● Για την λίστα Λαγκάρντ είχα γράψει στην περασμένη στήλη και ότι καθυστερεί η έρευνα επειδή προφανώς έχει … κόκαλα. Φίλος της στήλης μου είπε ότι «η λίστα Λαγκάρντ δεν έχει απλά κόκκαλα, αλλά κόκαλα δεινοσαύρου». Κι όταν τον ρώτησα τι εννοεί μου απάντησε: «Τα κόκαλα δεινοσαύρου είναι «αμαρτωλών» οικογενειών, που αντί να είναι στον Κορυδαλλό τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, των πεινασμένων, των ανέργων και κάθε εξαθλιωμένου συμπολίτη μας». Κατά τ΄ άλλα η αριστερή κυβέρνηση κάνει κάθαρση…

● Πως είπαμε σε λένε; Δανειστή. Εσένα; Αουσβιτς…

● Ένα ΕΝΦΙΑ την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…

● «Attica Bank». Ακούγεται έντονα, από την μέσα μεριά, ότι κάποιοι υπάλληλοι υπονομεύουν το κύρος της. Θα το ερευνήσουμε και θα δώσουμε λεπτομέρειες, αν πράγματι ισχύουν αυτά ή όχι. Υπομονή φίλε μου. Θέμα χρόνου είναι όλα!

● Ό,τι και να λένε για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν πρόκειται να της ανακόψουν την πορεία προς την καταπολέμηση της διαπλοκής πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων απατεώνων. Είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πιστά και το Καταστατικό της Βουλής, αλλά και τους κανόνες της Δημοκρατίας, τα οποία κάποιοι δεξιολούστροι τα είχαν καταστρατηγήσει και θεωρούσαν τη Βουλή τσιφλίκι τους.

● Μίλησε και η Κανέλλη, κακάρισε η Πιπιλή και παπαγάλισε η Κοσιώνη. Και τι είπαν;

● Μας ανακοίνωσαν ότι «το Grand Closed» της Ν.Δ. και του Πασόκ ανακοινώνεται αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας με Τσίπρα και δανειστές. Από το γραφείο τελετών που οργανώνει την εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι «όσοι παρευρεθούν στη τελετή θα πάρουν ως ενθύμιο και από ένα ψηφοδέλτιο του κόμματος, με το σύνθημα το κόμμα είναι σε κώμα!»

● Με κάλπες θα εκλέγονται οι διευθυντές σε σχολικές μονάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας. Δηλαδή, θα είναι κάλπικοι οι διευθυντές; Θα γεμίσουν τα σχολεία με καλποδιευθυντάδες… όπως ειπώθηκε. Όπως έγινε και με την (νέα) ΕΡΤ, είπε κάποιος άλλος. Καλποφλούφληδες…

● Με την «Μικρασιατική Καταστροφή», παρομοίασε την επιστροφή της δραχμής ο «Ποταμοτραφής» Θεοδωράκης, όπως τον χαρακτήρισαν κάποιοι. Ευτυχώς που δεν είπε με «συνωστισμό στα παράλια της Σμύρνης». Σύντροφε Σταύρο, μην «αυτοσταυρώνεσαι».

● Κύριος ή κυρία ζητά γνωριμία με σύντροφο με σκοπό να μοιράζεται τη βενζίνη και τα διόδια…

● Στο… βεραντονήσι ή στο μπαλκονήσι θα κάνουμε διακοπές φέτος, όπως δείχνουν τα πράγματα… Κι όποιος δεν έχει βεράντα, στη ταράτσα… Θα φαίνεται καλύτερα η θάλασσα με τα κιάλια…

● Καιρός: Όσα… αντισυλληπτικά και να πάρουν ορισμένοι οι συλλήψεις είναι προ των πυλών…Ετικέτες