Ο ασπασμός του Οικ.Πατριάρχη με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο – Σπάνιο βίντεο

Loading...


Μια μοναδική στιγμή το 1992 στο Άγιο Όρος!

Τη μνήμη του Αγίου Γέροντος Παϊσίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας 12 Ιουλίου. Του νέου Αγίου του οποίου η φήμη είχε εξαπλωθεί πολλά χρόνια πριν την κοίμησή του το 1994. Τη διορατικότητα, τη σοφία και την ταπεινότητα τη γνώρισαν πολλοί άνθρωποι που μέσω των μαρτυριών τους κρατούν άσβεστη τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου.

Ο Καππαδόκης γέροντας, ο «ασυρματιστής του Θεού» όπως τον ονόμασαν, ήταν μια μοναδική φυσιογνωμία που στιγμάτισε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του. Ενας από αυτούς ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχη Βαρθολομαίος, ο οποίος γνώριζε τον γέροντα από τις επισκέψεις στο Αγιο Ορος. Αυτή η γνωριμία επισφραγίστηκε λίγο μετά την εκλογή του κ.κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο κατά την επίσκεψή του στο Αγιο Ορος, το Νοέμβριο του 1992 και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

Κατά την Δοξολογία της υποδοχής ο Πατριάρχης ασπάζεται τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη καθώς αυτός προσέρχεται προκειμένου να λάβει την ευλογία του Παναγιωτάτου κατά το έθος. Το αυθεντικό βίντεο παραχωρήθηκε στο Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από πρώην μαθητή της Αθωνιάδος, στου οποίου την κατοχή περιήλθε τότε. Το περιστατικό αυτό συνέβη στις 7 Νοεμβρίου, ενάμιση χρόνο πριν την κοίμηση του γέροντα.

Εν τέλει, έμελε ο νυν Οικ.Πατριάρχης το 2015 να υπογράψει την αγιοκατάταξη του γέροντα Παϊσίου, επισφραγίζοντας την οσιακή μορφή του.

Δείτε το σπάνιο βίντεο…tilegrafima.gr