«Ατύχημα» με την Τουρκία φοβάται ο Πάνος Καμμένος

Loading...


Για τον κίνδυνο «» με την ανησυχεί ο , καθιστώντας παράλληλα, σαφές ότι «δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο , ούτε γκρίζες ζώνες».

«Δεν ανησυχώ για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την έννοια της πολεμικής πράξης» σπεύδει να καθησυχάσει, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, τονίζοντας ωστόσο, ότι «όταν συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας και υπάρχουν αερομαχίες, είναι ανά πάσα στιγμή επικίνδυνο να γίνει ένα «ατύχημα» ή μία εμπλοκή».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται επ’ ουδενί να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου ή των χωρικών υδάτων της».

Ο ίδιος υπογραμμίζει στο ίδιο πλαίσιο, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου και «όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των αμυντικών δαπανών, εμφανίζεται βέβαιος, ότι δεν πρόκειται να ληφθεί τέτοια απόφαση, παρότι «οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα σε σχέση με τη λειτουργία και τη δομή του στρατεύματος».

Διαβάστε εδώ:  Ο Πάνος Καμμένος στο εκκλησάκι του Οσίου Παΐσιου στον Εβρο

Ο κ. Καμμένος, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τάσσεται υπέρ της στράτευσης στα 18, καθώς βοηθάει και τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ίδια τα νέα παιδιά, αλλά σε κάθε περίπτωση – επισημαίνει – «δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά εθελοντική». Την ίδια στάση τηρεί και στο ζήτημα της στράτευσης των γυναικών.

Τέλος, σχετικά με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε δοκιμασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά αντίθετα, θα τις βελτιώσει.