«Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τέχνης: Ερωταποκρίσεις και Ακρίβεια της Ψαλτικής Τέχνης»

Loading...


To Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει το Ε’ Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινής Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης με κεντρικό θέμα “Θεωρία και Πράξη της Ψαλτικής Τεχνης: Ερωταποκρίσεις και Ακρίβεια της Ψαλτικής Τέχνης”, το τριήμερο 13-15 Δεκεμβρίου 2012.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου [Ελ. Βενιζέλου] 30). Και είναι προγραμματισμένες δύο ψαλτικές εκδηλώσεις, δηλαδή ερμηνεία επιλεγμένων βυζαντινών και μεταβυζαντινών ψαλμάτων, που θα πραγματοποιηθούν στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, όπου θα συμμετάσχουν 64 ομιλητές από 7 διαφορετικές χώρες, είναι προγραμματισμένες από Πέμπτη έως Σάββατο, 13-15 Δεκεμβρίου, ώρες 9.00 – 14.00 & 17.00-19.00. Η κεντρική διάλεξη του καθηγητή Γρηγορίου Θ. Στάθη θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι δύο Ψαλτικές Εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη και Παρασκευή το βράδυ, ώρα 20.00.