Θεμελιώθηκε ο πρώτος ενοριακός ναός των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου (φωτο)

Loading...


Ιλίου Αθηναγόρας: «η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, ένας χώρος ανοιχτός και οικουμενικός»

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Έναν νέο Ιερό Ναό, ο οποίος θα καλύψει τις ενοριακές ανάγκες του Ολυμπιακού Χωριού, αφιερωμένο στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο Φωτιστών των Σλάβων θεμελίωσε χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Στον αγιασμό της θεμελίωσης παρέστησαν οι Μητροπολίτες Νικαίας κ. Αλέξιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, πρέσβεις σλαβόφωνων χωρών, βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί της Μητρόπολης Ιλίου και πιστοί από διάφορες περιοχές.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία τους στην τελετή θεμελίωσης του Ναού, «ο οποίος είναι ο πρώτος ενοριακός ναός στην Εκκλησία της Ελλάδος αφιερωμένος στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «είναι σημαδιακό ότι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού ζήτησαν ο ενοριακός τους Ναός να θεμελιωθεί στην τιμή των συγκεκριμένων Αγίων, οι οποίοι έζησαν τον ένατο αιώνα και με το δικό τους τρόπο διέδωσαν στην σημερινή ανατολική Ευρώπη αυτό που πάντα είναι η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, ένας χώρος ανοιχτός και οικουμενικός».

Ευχαρίστησε στη συνέχεια όλους εκείνους που συνεργάστηκαν για αυτήν την προσπάθεια, αλλά και όλους τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού και τους ιερείς που θα αναλάβουν την αποπεράτωση αυτού του έργου.

1
1
1
1
1