Ουκρανικό, μισθοδοσία και Περιστερίου στην ΔΙΣ- Τι πρόκειται να αποφασιστεί

Loading...


ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Καθοριστικές για μία σειρά από σημαντικά ζητήματα  κρίνονται οι συνεδριάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα.

Από αύριο και έως την Πέμπτη τα μέλη της ΔΙΣ θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν και να αποφασίσουν για   φλέγοντα ζητήματα  που υπάρχουν στην ημερήσια διάταξη- και μη -της ΔΙΣ.

Το νούμερο ένα στην ατζέντα είναι ο διάλογος με την κυβέρνηση για το θέμα της αλλαγής στο Σύνταγμα αλλά και το μισθολογικό, εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες. Το χάσμα μετά τις τελευταίες επαφές της Επιτροπής Διαλόγου με τον Κώστα Γαβρόγλου δε γεφυρώθηκε και πλέον η «μπάλα» έχει περάσει στη ΔΙΣ που θα συζητήσει το θέμα. Το πιθανότερο είναι πως θα το παραπέμψει στην έκτακτη Ιεραρχία που αναμένεται μέσα στο Μάρτιο.

Στο ζήτημα της ουκρανικής Αυτοκεφαλίας η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποφύγει να πάρει θέση, αφήνοντας σε άλλες Εκκλησίες να τοποθετηθούν. Όμως ήρθε η ώρα που και η Αθήνα θα πρέπει να εκφράσει μια άποψη και ίσως η ΔΙΣ λάβει αποφάσεις που θα αφορούν τις επόμενες κινήσεις. Πάντως, η απόφαση δεν θα είναι εύκολη, ούτε ξεκάθαρη, καθώς εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ομοφωνία, εξηγεί Ιεράρχης της Αττικής που μίλησε στο BHMA ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Παράλληλα, υπάρχει το θέμα με τη Μητρόπολη Περιστερίου. Η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου είναι τέτοια που ίσως φέρει μεγάλες αλλαγές με την εκλογή νέου Ιεράρχη.

Τέλος, σήμερα προέκυψε και η δημόσια παρέμβαση του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών που ζήτησε να ενημερωθεί από τη ΔΙΣ για την απόφαση να οριστεί ως τοποτηρητής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
tilegrafima.gr