Ο Σέρβος Πρόεδρος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , τον Πρόεδρο και τους υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης υποδέχθηκαν στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, γραμματείς Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί της Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πρόεδρο και αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις των δύο χωρών. Παράλληλα, ο κ. Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τόνισε ότι η χώρα του μπορεί να είναι μία μικρή χώρα, αλλά θα είναι πάντοτε στο πλευρό των Ελλήνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του που ο Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα επισκέφθηκε και «την Εκκλησία της Ελλάδος, την ιδρυθείσα υπό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του διαπρυσίου κήρυκος και διδασκάλου του Ευαγγελίου του Χριστού» και τον καλωσόρισε «στην γενέθλια πόλη της κλασσικής σοφίας και στο προπύργιο του Χριστιανικού πνεύματος, του οποίου τα θεμέλια έθεσε η αποστολική δράση του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, μαθητή του Αποστόλου Παύλου», ενώ μίλησε, ακόμη, για τις σχέσεις και τα κοινά των δύο χωρών. Επίσης, απηύθυνε εγκάρδιους χαιρετισμούς και ευχές στον Σερβικό λαό, με τον οποίο, όπως είπε ο Μακαριώτατος, συμπορευόμαστε δια μέσου των αιώνων συνδεδεμένοι με άρρηκτους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς.

Διαβάστε εδώ:  Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τις μεταμοσχεύσεις και τα επιστημονικά επιτεύγματα (ΦΩΤΟ)

Επεσήμανε ακόμη ότι «και αι δύο Χώραι μας έχουν πολλάκις πληγή από κατά καιρούς κατακτητικάς επιδρομάς και έχουν πολλάκις επωμισθή τον σταυρόν της οδύνης, της θλίψεως και της αδικίας. Παρ’ όλα ταύτα δεν παύομεν να ελπίζωμεν και να προσβλέπωμεν εις το ανέσπερον Φως της Επιφανείας του Χριστού, διά του οποίου διαλύεται παν σκότος. Αμφότερα τα Έθνη οφείλουν πολλά εις την κοινήν τροφόν και στοργικήν των Μητέρα, την Αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν, η οποία διαχρονικώς απετέλεσε την Κιβωτόν του αγιασμού, της σωτηρίας και επιβιώσεώς των εξ αμετρήτων συμφορών και δεινών περιστάσεων», ενώ συμείωσε πως «οι δύο λαοί μας χαρακτηρίζονται, μεταξύ άλλων, υπό των εξαιρέτων αρετών της φιλοθεΐας, της φιλοπατρίας, της φιλαλληλίας, της ειλικρινούς αγάπης προς το καλόν και το αγαθόν και, όταν χρειασθή, και της αυτοθυσίας. Διά της φιλοτιμίας και της εργατικότητός των επέτυχον πολλά και θα επιτύχουν περισσότερα».

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και για τους υπουργούς της Σερβικής Κυβέρνησης να βρίσκονται στην Ελλάδα και σημείωσε ότι έχει να μάθει πολλά από τον Απόστολο Παύλο, ενώ ευχήθηκε επιτυχία και υγεία.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissitilegrafima.gr