Η εορτή του Οσίου Λεοντίου στην Ι.Μ.Ταξιαρχών Αιγιάλειας

Loading...


Με την συμμετοχή τριών Αρχιερέων, του προσκεκλημένου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, του φιλοξενουμένου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου και του οικείου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου τιμήθηκε και φέτος στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Λεοντίου του εν Αιγιαλεία ιδρυτού και προστάτου της ως άνω αναφερομένης Ιεράς Μονής.

Η συμμετοχή των πιστών, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ήταν ικανοποιητική, όπως επίσης και των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως που ήρθαν να τιμήσουν και τον Όσιο αλλά και τον προσκεκλημένο Ιεράρχη.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Αμβροσίου.

Την Κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Ιεράς Ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο συγκινημένος για την πρόσκληση στην Ιερά Μονή της οποίας είχε διατελέσει ένα χρονικό διάστημα Ηγούμενος.