Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τίμησε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο Άλσος Προμπονά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου εόρτασε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στον Ι. Ναό στο Άλσος Προμπονά, το οποίο βρίσκεται μέσα στα όρια της νόμιμης και κανονικής εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας της.

Τόσο την παραμονή της εορτής στον Εσπερινό όσο και το πρωί της Κυριακής στην Θεία Λειτουργία πλήθος πιστών από την περιοχή των Πατησίων προσέτρεξε στο δημοτικό άλσος Προμπονά, για να τιμήσει τον Άγιο Γεώργιο.

Τις Ιερές Ακολουθίες ετέλεσαν, με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Παπασαράντης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Θ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Γραμματεύς της Η΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λαζαρόπουλος, Γραμματεύς της Θ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας.

Την Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος μέσα στους χώρους του άλσους. Η πανήγυρις ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του μεγάλου ευεργέτη του Ναού, Δημητρίου Προμπονά, ο οποίος στην διαθήκη του κατέλιπε την βούληση του ο Ναός να τελεί υπό την “επιμέλεια” του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπισκοπή για το Αγιο Φως: "Το Survivor της αριστεροφροσύνης έχει χαμηλή τηλεθέαση"

Ο π. Ιγνάτιος Παπασαράντης μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου στο εκκλησίασμα και επανέλαβε στους πιστούς την βούληση του Μακαριωτάτου να μπει ο Ναός σε καθεστώς ομαλής λειτουργίας σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και την εκκλησιαστική τάξη.tilegrafima.gr