Αποστολή: Δράσεις για την άνοια σε Σαντορίνη, Ιωάννινα και Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Mε επισκέψεις στη Σαντορίνη, στα Ιωάννινα και στο Ναύπλιο συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την , της .

Η δράση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της έρχεται ύστερα από συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και τις Ιερές Μητροπόλεις Θήρας, Αμοργού και Νήσων, Αργολίδος και Ιωαννίνων.

Οι και άλλες μορφές Άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου 200.000 ενώ σύμφωνα με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουμε ένα νέο κρούσμα άνοιας κάθε 4 δευτερόλεπτα παγκοσμίως.

Εξαιρετικά δύσκολο είναι επίσης, το έργο των συγγενών- φροντιστών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα των ανοικών ασθενών.

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης & Συναφών Παθήσεων της «» χορήγησε δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

Διαβάστε εδώ:  "ΑΠΟΣΤΟΛΗ": Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Άνοια και το Alzheimer στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου» προς τα άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, αλλά και τη κοινωνία. Δεκάδες άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες, ενώ φροντιστές ατόμων με άνοια μοιράστηκαν τα βιώματά τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι: «στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου Alzheimer, η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει: να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής».