Θερμό τετ α τετ Αρχιεπίσκοπου και Μουφτή Κομοτηνής

Loading...


Προσέγγιση με σεβασμό κι αγάπη δυο ανθρώπων που εκπροσωπούν διαφορετικές θρησκείες, αλλά διδάσκουν την αγάπη και την κοινή συμπόρευση στη δύσκολη εποχή, όπου τα μίση και τα πάθη ορθώνουν το ανάστημά τους.

Ο λόγος για την συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον μουφτή Κομοτηνής Μέτσο τζεμαλή και το προεδρείο της διαχειριστικής επιτροπής της Μουφτείας.

Η συνάντηση έγινε στην έναρξη του επίσημου γεύματος που παρέθεσε ο δήμαρχος της πόλης το μεσημέρι της Κυριακής 17 Απριλίου στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη. Παρουσία των αρχών της Κομοτηνής, της πνευματικής ηγεσίας, της οικονομικής ζωής και των αυτοδιοικητικών, των εκπροσώπων άλλων θρησκειών και δογμάτων, αστυνομικών αρχών, πρώην υπουργών, δόθηκε από τον δήμαρχο της Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, το επίσημο αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου παρουσία των μητροπολιτών της Θράκης.

Ο δήμαρχος της πόλης στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και του προσέφερε συμβολικό δώρο μία συλλεκτική πένα, η οποία όπως είπε ο μακαριότατος θα κοσμεί το σπίτι του δίπλα στην θάλασσα όπου εκεί φυλάσσει τα αγαπημένα του κομμάτια. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα και την ευγένεια του δημάρχου Κομοτηνής κ. Πετρίδη. «Τον συμπάθησα από την πρώτη στιγμή» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μειλίχιος και με υπομονή δέχθηκε έναν έναν τους προσκεκλημένους να του μιλήσουν, να τους ακούσει και να τους συμβουλεύσει με υποδειγματική ταπεινοφροσύνη. Στο γεύμα που ήταν νηστίσιμο, αλλά πλούσιο, εκτός από τους μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ήταν οι πρώην υπουργοί Ευρ. Στυλιανίδης και Γεώργιος Πεταλωτής, ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, οι ταξίαρχοι της 21ης ταξιαρχίας και της 29ης Κ. Μόσχος και Ν. Νιζάμης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο μουφτής Μέτσο Τζεμαλί, ο Αρμένιος πρωθιερέας Μπαρέτ Κχατσεριάν, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης Ν. Μενεξίδης, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης Θάνος Καλφόπουλος, εκπρόσωποι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου όπως Φελίνα Καζάκου, Ελένη Λαφτσή, Νίκος Φακιρίδης, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, του Εμπορικού Συλλόγου Κική Κωνσταντινίδου, του Εμπορικού και βιομηχανικού Επιμελητηρίου Νίκος Αγγελίδης, της Ομοσπονδίας Ανέστης Βαφειάδης, ο Δάμων Δαμιανός εκπρόσωπος του βουλευτή του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, από την εκπαίδευση ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Μαρίνος Κωνσταντινίδης και η προϊστάμενη της Δευτεροβάθμιας Μαίρη Κοσμίδου, εκ μέρους του περιφερειάρχη η εκτελεστική γραμματέας Ζωή Κοσμίδου, ο αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο διοικητής σχολής Αστυφυλάκων Γεώργιος Καλαϊτζής, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σοφία Μενεσελίδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότης Χαραλαμπίδης. Πολλές κι ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις, αλλά κυρίως ένα πνεύμα σύμπνοιας για το γενικότερο καλό της περιοχής.tilegrafima.gr