Αντιδράσεις για τις νέες δηλώσεις του Αρχ. Κύπρου για τους ομοφυλόφιλους – Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Loading...


Ο μη-κυβερνητικός οργανισμός “Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου” καταγγέλλει την «προώθηση μηνυμάτων και ρητορικής μίσους» από τον , μέσω τηλεοπτικής εκπομπής και ζητά τη διερεύνηση του συμβάντος από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΛΟΑΤ «είναι καιρός η Εκκλησία της Κύπρου να ξεκινήσει να αγαπά τον πλησίον της, όποιος και αν είναι αυτός. Τέλος πια με το μίσος και τις διακρίσεις που προωθούνται με τόση ευκολία, χωρίς ερωτήσεις, χωρίς διερεύνηση, χωρίς επιπτώσεις…

Διαβάστε εδώ:  Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι ομοφυλόφιλοι έχουν ξετσιπωθεί

Καταγγέλλουμε το συμβάν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ως παράβαση του Ποινικού Κώδικα που αφορά την προώθηση μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, και θα προβούμε σε όλα τα σχετικά διαβήματα. Ταυτόχρονα θα ζητηθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να εξετάσει τη στάση του καναλιού MEGAONE που πρόβαλε και επέτρεψε την προώθηση ρατσιστικών μηνυμάτων και ρητορικής μίσους, και μάλιστα χωρίς αντίλογο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι η ομοφυλοφιλία «δεν είναι φυσιολογική», αλλά «παρά φύση», χαρακτηρίζοντάς την «αμαρτία» και «μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα», αναφέροντας στη συνέχεια, πως σχεδιάζει να δημιουργήσει σχολεία, τα οποία θα δίνουν κατευθύνσεις στα παιδιά για να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα βοηθήσουν τον τόπο και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Νέες δηλώσεις σχετικά με τη συνέντευξή του στο Megaone, έκανε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, μετά και τη συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Με ρώτησαν για τους ομοφυλόφιλους. Και είπα για μας είναι εκτροπή, βάσει του Ευαγγελίου του Χριστού. Όταν ο ίδιος ο Θεάνθρωπος λέει ότι “βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι” τί θέλουν να πω εγώ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Να τους σιουμαλίζω και να πω γίνετε όλοι ομοφυλόφιλοι; Ντροπή τους. Έχουν ξετσιπωθεί. Και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας. Να χαίρονται και την υπερηφάνεια τους. Δεν με ενδιαφέρει για αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι τι να τους κάνω. Γι`αυτό θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία για να βγάζουμε ανθρώπους με ήθος».

Σε παρατήρηση ότι σήμερα υπάρχει ελευθερία έκφρασης και αν δεν θα έπρεπε η Εκκλησία να λέγει το σέβομαι έστω και αν διαφωνώ”, ο Αρχιεπίσκοπος είπε «σέβομαι τον άνθρωπο αλλά σας επαναλαμβάνω: πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας, της Εκκλησίας και του Χριστού είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού. Σας λέω τι λέει το Ευαγγέλιο. Αν φύγω από το χώρο του Ευαγγελίου και τους στόχους του Ευαγγελίου, δεν είμαι χριστιανός. Εγώ θέλω να είμαι χριστιανός. Και αν δεν σας αρέσει αυτό, γεια σας και χαρά σας».