Πατριάρχης Αντιοχείας: «Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο»

Loading...


ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΗΣ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται και φέτος η των Ορθοδόξων νέων της Μέσης Ανατολής, δηλαδή των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τα παιδιά φιλοξενεί η Εκκλησία της Κύπρου στους κατασκηνωτικούς χώρους της Αρχιεπισκοπής, στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης, στην Κακοπετριά. Η φιλοξενία παρέχεται με την προσωπική φροντίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και υπεύθυνο του προγράμματος, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο.

Σκοπός της κατασκήνωσης είναι η αλληλογνωριμία των Χριστιανών Ορθοδόξων νέων ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στις ανωτέρω γεωγραφικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της νήσου μας. Επίσης, να επισκεφθούν Μοναστήρια, πολιτιστικούς χώρους, καθώς και άλλα αξιοθέατα του τόπου μας.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης προεξάρχοντος της Α.Θ.Π. του Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, στην παρουσία της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους νέους και κατόπιν να παρακαθήσουν σε γεύμα μαζί με τους κατασκηνωτές.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Μακαριώτατος και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης, εξέφρασε τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. «Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αντιοχείας, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Τα δεινά του πολέμου, ανέφερε ο Μακαριώτατος, τα υφίστανται όλοι οι Σύριοι – μουσουλμάνοι και χριστιανοί – και επισήμανε ότι παρά τις δύσκολες μέρες, οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιόχειας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει». «Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγεται μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Η εφετινή κατασκηνωτική συνάντηση των ορθοδόξων νέων της Μέσης Ανατολής ολοκληρώνεται την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.