Κύπρος: Εκκληση από την Ιερά Σύνοδο για την κατάσταση στη Μονή Σταυροβουνίου

Loading...


Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου και συζήτησε σειρά θεμάτων που την απασχολούν. Ενα από αυτό είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και Μοναχών για μονάδα παρασκευής ασφάλτου πολύ κοντά στη Μονή Σταυροβουνίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάστηκε ως εξής:

1) Ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΚΕΤ/ΕΤΕΚ κ. Ιωάννη Χαριλάου για θέματα του Κεντρικού Φορέα Μισθοδοσίας του Εφημεριακού Κλήρου.

2)Συζήτησε θέματα αφορώντα εις την συντήρηση ναών που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αρχαιοτήτων και έλαβε σχετικές αποφάσεις.

3) Ενημερώθηκε για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και τις εισφορές των κληρικών και των υπαλλήλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, των Ιερών Μητροπόλων και των Ιερών Μονών.

4) Εμελέτησε επιστολή-διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής και των Μοναχών της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου για την κατασκευή μονάδος παρασκευής ασφάλτου πλησίον της Μονής.

Συμμεριζόμενη τις εύλογες ανησυχίες της Μονής και των κοινοτήτων, για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυβέρνηση και την Βουλή των Αντιπροσώπων όπως αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλάβουν τις ευθύνες τους και εγκρίνουν τη δημιουργία της μονάδος παρασκευής ασφάλτου σε άλλην, ακατοίκητη περιοχή.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
28 Φεβρουαρίου 2019.tilegrafima.gr