Κύπρου Χρυσόστομος: Περιμένω ναυάγιο στη Διάσκεψη της Γενεύης

Loading...


Το διάγγελμά τους προς τους πιστούς, για το 2017, εκφώνησε χθες το πρωί στο πλαίσιο της πρώτης Θείας Λειτουργίας της χρονιάς, ο .

«Να δώσει ο Θεός να είναι μια καλή και θετική χρονιά για όλο το λαό μας και την πατρίδα μας», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η χρονιά για να είναι καλή εξαρτάται από μας. Όλες οι χρονιές είναι ευλογημένες από τον Θεό αλλά όταν ο άνθρωπος αδιαφορεί, δεν ενώνεται με τον Θεό, δεν τον έχει μαζί του ούτως ώστε στις δυσκολίες να του δίνει δύναμη».

Διαβάστε εδώ:  "Κεραυνοί" από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για τη "λύση με το ζόρι"

Σε σχέση με το Κυπριακό αλλά και την Διάσκεψη της Γενεύης ο Αρχιεπίσκοπος είπε «εγώ δεν περιμένω ότι η θα κάνει οπισθοχώρηση, γιατί ο Πρόεδρός της θέλει να υποστηριχθεί από τον λαό για να γίνει εκτελεστικός πρόεδρος και δεν πιστεύω ότι θα κάμει οποιαδήποτε έκπτωση. Δεν περιμένω τίποτα. Περιμένω ένα ναυάγιο και να επιστρέψουν όλοι πίσω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Εύχομαι να διαψευσθώ εγώ για το καλό της πατρίδας μας και να βρούμε μια καλή λύση λειτουργική, γιατί αν δεν είναι λειτουργική σίγουρα θα καταρρεύσει. Να βρούμε δίκαιη λύση, να το ξεχάσουμε όλοι. Δίκαιη λύση δεν υπάρχει, αλλά τουλάχιστον να είναι λειτουργική».