Άστραψε και βρόντηξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για τις τράπεζες: Σοβαρευτείτε θα πεινάσει ο λαός

Loading...


Του Νέστορα Βασιλείου 

Αστράφτει και βροντά η Αρχιεπισκοπή, με τον προκαθήμενο της εκκλησίας της Κύπρου, να καλεί άπαντες να σοβαρευτούν.

 «Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Οφείλουν να δούν το συμφέρον του τόπου. Το συμφέρον της Τράπεζας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι εάν δεν επανέλθει η εμπιστοσύνη του κοινού προς την Τράπεζα Κύπρου τότε θα καταρρεύσει. 
«Θα καταρρεύσει και το κράτος και αυτός ο λαός θα πεινάσει. Δεν θα υποφέρει ούτε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ούτε οι μεγαλοσχήμονες. Ο απλός λαός θα υποφέρει γι’ αυτό τον καλώ από τώρα να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα του όλου θέματος», τόνισε.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σχολίασε σε έντονο ύφος τις πληροφορίες που φέρουν την Κεντρική Τράπεζα, να κρίνει ότι ο εκπρόσωπος της εκκλησίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου δεν πληρεί τα κριτήρια για τη θέση.

«Ποιός ποιόν κοροϊδεύει; Ο άνθρωπος έχει ασχοληθεί και με τα τραπεζιτικά, έχει κάνει μελέτες και γνωρίζει πολύ καλύτερα από πολλούς. Αλλά θα ήταν πιο ειλικρινές εάν έλεγε δεν μου αρέσουν τα μούτρα του, γι’ αυτό δεν τον αποδέχομαι», σημείωσε ο μακαριότατος.