Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Προσπάθεια της Εκκλησίας να «κρατηθεί» η Ελληνική Τράπεζα(VIDEO)

Loading...


«ΑΚΕΛ και Διοικητής προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα»

Η προσπάθεια της Εκκλησίας είναι να διατηρήσει περίπου τα ποσοστά που κατέχει στην Ελληνική Τράπεζα, με στόχο αυτή να ‘κρατηθεί’, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν είναι θέμα συμφερόντων της Εκκλησίας, αλλά του συμφέροντος του τόπου και του λαού της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε ερωτηθεί πού βρίσκεται η προσπάθεια με την Ελληνική Τράπεζα και κατά πόσο επιθυμεί η Εκκλησία να διατηρήσει το ποσοστό της.
«Δεν είναι θέμα ποσοστού, αν θα έχουμε 25, 20 ή 30», είπε, προσθέτοντας ότι «το θέμα είναι να κρατηθεί μια κυπριακή τράπεζα, αυτή είναι η προσπάθειά μας και ο στόχος μας». Γιατί, ανέφερε, «ζήσαμε το ’74 που όλες οι ξένες τράπεζες έμειναν ανενέργητες και όλο το βάρος της εισβολής το κράτησε η Τράπεζα Κύπρου».

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη της Τράπεζας Κύπρου», σημειώνοντας ότι «εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε να σταθεί η Τράπεζα Κύπρου, γιατί αν δεν σταθεί δεν θα σταθεί ούτε το κράτος, έχω πλήρη συνείδηση αυτών που λέω».

Άρα, εξήγησε, «πρέπει να κρατηθεί και η Ελληνική, ως δεύτερη κυπριακή τράπεζα γιατί είμαι σίγουρος ότι αν ανατείλουν χειρότερες μέρες στον τόπο μας, στο νησί μας, οι ξένες τράπεζες θα φύγουν, όπως έφυγαν και το ‘74».

Γι αυτό, είπε, «πρέπει να σταθεί και η Ελληνική Τράπεζα», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι θέμα συμφερόντων της Εκκλησίας, εκείνο που με ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του τόπου και του λαού μας».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Εκκλησία θα ζήσει όσες δυσκολίες κι αν έρθουν σ’ αυτόν τον τόπο γιατί είναι θείο καθίδρυμα. Δεν την έκαναν άνθρωποι, είναι ο Θεός που έκανε την Εκκλησία και η Εκκλησία δεν φοβάται ότι θα φτάσει στο τέλος».

«Θα υπερπηδά πάντοτε με τη χάρη του Θεού όλες τις δυσκολίες και όλα τα προβλήματα που αναφύονται μπροστά της», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε εκ νέου ερώτηση για το ποσοστό που επιθυμεί να κρατήσει η Εκκλησία στην Ελληνική Τράπεζα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, διότι δεν ενδιαφέρουν το λαό οι λεπτομέρειες».

Εκείνο, είπε, «που προσπαθούμε, είναι να κρατήσουμε το ποσοστό μας, γιατί θέλουμε να κρατηθεί η τράπεζα». Τώρα, πρόσθεσε, «αν δεν είναι 25 και είναι 20 ή 30, αυτό δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει το λαό, εκείνο που ενδιαφέρει το λαό είναι να κρατηθούν οι κυπριακές τράπεζες μετά».

Κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην Τράπεζα Κύπρου,  ανέφερε ότι «εγώ είμαι κάθετα ενάντιος σ’ αυτό, εκείνο τέλειωσε, είναι στο Συμβούλιο, αλλά εμείς θέλουμε τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά για το καλό του λαού μας».

                                {youtube}obHDs2w85Gs{/youtube}

Αρχιεπίσκοπος: ΑΚΕΛ και Διοικητής προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα

Σκληρή γλώσσα κατά του ΑΚΕΛ, του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ανέφερε ότι «προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα και να τον γελοιοποιήσουν».

Είχε, είπε πληροφορία ότι θα πλησίαζαν και συνοδικούς, προκειμένου να τον κάνουν να σιωπήσει.

Κατηγόρησε επίσης το ΑΚΕΛ και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ότι παρακινούν του δημοσιογράφους να γράφουν εναντίον του.

Επέρριψε, παράλληλα, στον Πανίκο Δημητριάδη και στην προηγούμενη κυβέρνηση τις ευθύνες για την κατάσταση στην οικονομία.

«Ο Διοικητής», είπε, «διορίστηκε από μια κομμουνιστική κυβέρνηση και ακολουθούσε τη γραμμή του. Δυστυχώς φάγαμε τα χρήματα, φθάσαμε στο χείλος της καταστροφής και όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, είχε μπροστά της το χάος».