Πλήθος κόσμου ευχήθηκε στον Επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η Εκκλησία μας, στις 6 Δεκεμβρίου, τιμά την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών. Στον εσπερινό συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Λεμεσού, Αρχιμ. Ισαάκ και αρκετοί κληρικοί της Μητροπόλεως μας. Την πανήγυρη λάμπρυναν με τις ψαλμωδίες τους τα μέλη της χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «Ρωμανός ο Μελωδός» υπό την διεύθυνση του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του κόσμου που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο.

 

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, και άλλοι κληρικοί. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σταύρος Ολύμπιος, Διευθυντής Ποιμαντικής Διακονίας της Μητροπόλεώς μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στην αίθουσα του ναού.

Μεταξύ όσων ευχήθηκαν στο Θεοφιλέστατο ήταν και ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καθώς και ο Βουλευτής Λεμεσού κ. Ευθύμιος Δίπλαρος.

Φωτογραφίες: Πέτρος Ορφανός και Photo Alex

DSCN9381.JPG
DSCN9396.JPG
DSCN9401.JPG
DSCN9403.JPG
DSCN9408.JPG
DSCN9442.JPG
DSCN9444.JPG
DSCN9445.JPG
DSCN9446.JPG
DSCN9447.JPG


Ετικέτες