Μητροπολίτης Μόρφου: “Ερχεται ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Την εκτίμηση ότι «πλησιάζει ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», διατύπωσε σε συνέντευξη του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι τοπικοί πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη, «θα ενωθούν σε ένα Μεγάλο Πόλεμο».

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι το κυπριακό θα λυθεί, «όχι όμως μέσα από τη διαδικασία των συνομιλιών». Μάλιστα, ο Μόρφου Νεόφυτος είπε ότι οι δύο ηγέτες, Πρόεδρος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου, δε θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες για λύση του κυπριακου λόγω ακριβώς του «επερχόμενου» παγκόσμιου πολέμου, ο οποίος «ήδη ξεκίνησε από τη Συρία». Ο Αναστασιάδης, πρόσθεσε ο Μόρφου Νεόφυτος, «πιο φορτσάτος για τη λύση, νόμιζε, πέρσι που τον είδα και μιλήσαμε ιδιωτικά, ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Ο Αναστασιάδης νομίζει ότι το φυσικό αέριο, μας επιτρέπει να κάνουμε διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις».

«Η Τουρκία θα διαλυθεί», είπε ο Μόρφου Νεόφυτος, συμπληρώνοντας ότι οι προφητείες του γέροντα Παΐσιου άρχισαν να πραγματοποιούνται. Η μόνη αδυναμία της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μόρφου, είναι οι ηγέτες της και η φιλοδοξία τους να γίνουν χαλιφηδες. «Το πουλλίν το μουττάτον ο θεός καραμουττά το», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μόρφου Νεόφυτος υποστήριξε ότι οι μεγαλύτεροι ήρωες στην Κύπρο, συνεχιστές του Μάτση και του Αυξεντίου, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι οι τουρκοκύπριοι δάσκαλοι και οι παπάδες που λειτουργούν στα κατεχόμενα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο «μεγάλο παράπονο» που έχει από την Ελλάδα, η οποία, όπως είπε ο Μητροπολίτης, «αν ήταν μητέρα πατρίδα», έπρεπε να ανακαλέσει τον Πρέσβη της από την Τουρκία, ως αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφέρθηκε επίσης στο Ισλαμικό Κράτος και στο ρόλο της Τουρκίας, η οποία το εξέθρεψε.

«Έχετε μεσάνυκτα», απαντά εξάλλου, ο Επίσκοπος Μόρφου σε όλους όσοι πιστεύουν ότι η ορθοδοξία, η εκκλησία και η πίστη, περνούν κρίση.

Σε ένα άλλο επίπεδο, ο Επίσκοπος Μόρφου έστρεψε τα πυρά του έναντίον όσων η έγνοια τους είναι τα εφάπαξ και η καλοπέραση. Έμαθαν τον κόσμο να μην αντιδρά, τόνισε ο Μόρφου Νεόφυτος, ερωτηθείς αν οι πολίτες σε διεθνές επίπεδο, θα ξεσηκωθούν, αντιδρώντας στην οικονομική εξαθλίωση.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Sigmalive…Ετικέτες