Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Φοβούμαι για την κατάσταση στην πατρίδα μας και τον κόσμο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


ΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ

«Δείτε τι έγινε στη , όπου τα τελευταία 40 χρόνια έβγαλαν τον Θεό. Φοβούμαι για την και τον . Αν μιλήσω γι’αυτά που μας σκανδαλίζουν για την πατρίδα μας, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Ο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, αν και δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες.

Ο Παναγιώτατος μιλώντας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου αναφέρθηκε στα σύγχρονα προβλήματα και ειδικά στον υλισμό που διακατέχει τον κόσμο.

«Να προσευχόμαστε περισσότερο ώστε να ακουστούν τα αιτήματά μας και να λάβουμε την ευλογία. Σκοπός της ζωής μας δεν είναι τα υλικά αγαθά», είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και συνέχισε: «Αν τα ακούσουν αυτά άνθρωποι που έχουν περίεργες ιδεολογίες θα μας κοροϊδέψουν, θα προσπαθήσουν να μας εξουδετερώσουν. Λένε ότι η χώρα μας είναι φτωχή και γεωργική. Είναι συγχρόνως και χριστιανική. Αν οι Χριστιανοί γίνουμε όπως μας θέλει ο Χριστός, τότε η ευλογία του Θεού θα μεγαλουργήσει. Αν είμαστε κοντά στον Θεό κι ακούμε το Λόγο του, όλα θα είναι καλύτερα.

Ο,τι λέμε στο Ευαγγέλιο ανήκει σε όλους μας. Δε λέμε τίποτα πολιτικό. Ο Χριστός αγαπά όλο τον κόσμο και θέλει όλο τον κόσμο να σωθεί. Οι άνθρωποι δε θέλουν να σωθούν, να μην πιστεύουν. Είναι δικαίωμά τους. Είναι, όμως, δικαίωμα θανατηφόρο πνευματικά».

Και συνέχισε ο Παναγιώτατος: «Σε μια εποχή που λένε ότι η επιστήμη έχει φτάσει σε σημείο που δε φανταζόταν ο άνθρωπος πριν 50-100 χρόνια, υπάρχει όλο το κακό που βλέπουμε και στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο. Αλλού πνιγόμαστε, αλλού μας κυνηγούν, αλλού μας δολοφονούν, αλλού μας σφάζουν, αλλού μας καίνε. Αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο υπάρχει αναταραχή και φόβος. Και στην πατρίδα μας υπάρχει φόβος. Κι εγώ ως ένας απλός Επίσκοπος, ναι ανησυχώ και φοβούμαι. Η απάντηση είναι η προσευχή μας και η πίστη μας στον Θεό, αυτόν που αρνήθηκε η Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες ηπείρους, όπου υπήρξαν κινήματα αθεΐας. Θα διορθωθούμε μόνο όταν είμαστε κοντά στον Θεό. Λένε ότι στα στρώματα πολλών Ελλήνων είναι κρυμμένα χαρτονομίσματα. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά μπορεί και να είναι. Ποια αξία έχουν τα χρήματα όταν χανόμαστε εμείς οι ίδιοι; Ποια είναι η αξία τους όταν ο διπλανός μας πεθαίνει από την πείνα; Χρέος μας να προσευχόμαστε στον Θεό.

Δείτε τι γίνεται στη Γαλλία. Τα τελευταία 40 χρόνια έβγαλαν τον Θεό από εκεί. Και το Ισλάμ μπήκε εκεί και κατήντησε τη Γαλλία στην κατάσταση που είναι σήμερα. Ηρθαν ισλαμιστές μέσα στο Παρίσι και βρήκαν τις ψυχές χωρίς πίστη, έχασαν τον προσανατολισμό τους και τώρα δεν μπορούν να σταθούν.

Αν μιλήσω γι’αυτά που μας σκανδαλίζουν για την πατρίδα μας, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Δείτε το κήρυγμα του Παναγιωτάτου…