Σεραφείμ Πειραιώς:»Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi»»

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο μητροπολίτης Πειραιώς  αποκλειστικά στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ απαντά στους επικριτές του.
Μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi» κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.Σε διάφορα blogs  γράφεται  ότι ο ΄΄μητροπολίτης συνοδευόνταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα’΄
Μιλώντας πριν λίγο στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διεκρκίνησε ότι, τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, »οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση οι ‘, ε’ιπε ο Σεβασμιώτατος.

Ο  Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία». 
Στην κατάθεση  που έδωσε τόνισε πως «όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος».

΄΄Γιατί κατέθεσα μύνηση κατά του επίμαχου έργου΄΄
»Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας  να εφαρμόσουν  τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής   ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους», επισήμανε ο Ιεράρχης στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄.

και συμπλήρωσε’‘Η ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος  νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977  ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα  μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού  προσώπου εις το οποίο ανήκει  όλη η ζωή μου.»

»Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν  την εφαρμογή των νόμων του κράτους», κατέληξε.