Σεραφείμ Πειραιώς:»Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi»»

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο μητροπολίτης Πειραιώς αποκλειστικό στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ απαντά στους επικριτές του
Μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi» κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.Σε διάφορα blog  γράφεται ότι ο ΄΄μητροπολίτης συνοδευόνταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής΄΄
Μιλώντας πριν λίγο στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διεκρκίνησε ότι τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση οι κ. κ. Χρήστος Παππάς, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Ο Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία». 
Ο Μητροπολίτης στην κατάθεση που έδωσε τόνισε πως «όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος».

Γιατί κατέθεσα μύνηση κατά του επίμαχου έργου
Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας  να εφαρμόσουν  τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής   ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους.
Η ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος  νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού  χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977 δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού  προσώπου εις το οποίο ανήκει  όλη η ζωή μου.

Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν  την εφαρμογή των νόμων του κράτουςΕτικέτες