Ο Πειραιώς Σεραφείμ απαντά στον Σταύρο Ζουμπουλάκη για τη Χρυσή Αυγή

Loading...


Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, απαντάει στον κ. Σταύρο Ζουμπουλάκη για τα όσα του καταλογίζει ο τελευταίος στο βιβλίο του, με τίτλο «Χρυσή Αυγή και Εκκλησία», χαρακτηρίζοντας τον Σεβασμιώτατο ως «φονταμενταλιστή» και «ομοφοβικό», ο οποίος επιδίδεται σε «συνωμοσιολογικό αντισημιτισμό» και αρνείται «κάθε ανανέωση και αλλαγή».

Δείτε τα όσα του απαντάει, με ανακοίνωση του, ο Πειραιώς Σεραφείμ:

«Ο Ελλογιμώτατος κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης μετά την αποχώρησή του από το εξαίρετο λογοτεχνικό περιοδικό «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ» επιχειρεί να διατηρηθή στην επικαιρότητα με την κυκλοφόρηση ενός πονηματίου που το επιγράφει «Χρυσή Αυγή και Εκκλησία» από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ και με το οποίο επαναφέρει παλαιότερα άρθρα του.

Στην εκδοτική του αυτή προσπάθεια μου κάνει την ιδιαιτάτην τιμήν να με περιλαμβάνει χαρακτηρίζοντάς με ως «Ελληνορθόδοξο φονταμενταλιστή» που διαθέτω «μανιχαιστική σκέψη» που θεωρώ «την Δύση συλλήβδην αιρετική και την Ανατολή ως ορθοτομή (sic) της αλήθειας», που επιδίδομαι σε «συνωμοσιολογικό αντισημιτισμό» που «αρνούμαι κάθε ανανέωση και αλλαγή» που έχω «ακαμψία επί της σεξουαλικής ηθικής» και που πάσχω από «ομοφοβία» (Το Βήμα της Κυριακής 3/2/2013, Συνέντευξη πρόσωπο προς πρόσωπο).

Πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω την χαρά να γνωρίζω τον κ. Ζουμπουλάκη, τον οποίο άπαξ παρηκολούθησα ομιλούντα στην εκδήλωση του περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ με θέμα «Αναστοχασμός σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας» κατά την οποίαν υπέβαλε την «βαρύγδουπον» πρότασιν της καταργήσεως των άρθρων του Ποινικού Κώδικος περί κακοβούλου βλασφημίας των θείων. Επί των ανωτέρω επάγομαι τα κάτωθι:

1. Ο τίτλος του πονηματίου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ & ΕΚΚΛΗΣΙΑ» είναι όχι μόνον απαράδεκτος αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνος διότι επιχειρεί το όλον που είναι η Εκκλησία να το παρουσιάσει ως μέρος που είναι η συγκεκριμένη κομματική προσπάθεια. Η αντικειμενικότης του κ. Ζουμπουλάκη αποδεικνύεται πασιδήλως από το γεγονός ότι ως Εκκλησία εμφανίζει τον Σεβ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο,  τον Σεβ. Δρυινουπόλεως κ. Ανδρέα και την ελαχιστότητά μου να φερόμεθα  συντεταγμένοι με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και αποσιωπά πλήρως ετέρους Σεβ. Μητροπολίτας, οι οποίοι δημοσία έχουν καταφερθή κατά του εντός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος λειτουργούντος συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού. Η Εκκλησία όμως εκφράζεται συνοδικώς και σχετική συνοδική απόφασις στηρίξεως οιουδήποτε κόμματος δεν είναι δυνατόν να υπάρξει διότι αυτό θα απομείωνε την αυτοσυνειδησία Της ως όλου και ως κοινωνίας Θεού και ανθρωπότητος.

2. Η δήθεν εμπλοκή μου με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αποδεικνύεται κατά τον κ. Ζουμπουλάκη, που ομολογεί μεν ότι δεν έχω ποτέ εκφρασθή υπέρ αυτού από το γεγονός, ότι σε έναν δημόσιο χώρο ενός Αστυνομικού Τμήματος όπου η πρόσβασις είναι ελευθέρα επιτελών έννομο δικαίωμά μου ως πολίτης, του οποίου εξυβρίζετο κακοβούλως η θρησκευτική του συνείδησις εδέχθην την αυτόκλητη δήλωσι συμπαραστάσεως τεσσάρων εκλεγμένων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δηλαδή κατά τον κ. Ζουμπουλάκη η έννομος ενέργειά μου υποβολής μηνύσεως για κακόβουλη βλασφημία των θείων αποτελεί κομματική πολιτική εκδήλωση συμπαράστασης στον συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

3. Γιά να ξεκαθαρίσω και πάλι τη θέσι μου, ο συγκεκριμένος πολιτικός σχηματισμός προβάλλει και καλώς προβάλλει τον εθνικισμό ως αγάπη στην πατρίδα μέσα σε ένα εθνικομηδενιστικό και κακώς εννοούμενο πολυπολιτισμικό περιβάλλον αλλά διαφωνώ με την σημειολογία ναζιστικών χαιρετισμών ή με την «αναρρίχιση» της νεολαίας του σε βουνοκορφές για τον εορτασμό του χειμερινού ηλιοστασίου και την απόδοση τιμής σε μία κτιστή ασυνείδητη μάζα ενέργειας, όπως είναι το άστρο του πλανητικού μας συστήματος καθώς και με παλαιότερες αναρτήσεις που αναφέροντο σε παγανιστικές και αποκρυφιστικές αντιλήψεις.

4. Η πλέον απόλυτος απόδειξις ότι ο χαρακτηρισμός μου από τον κ. Ζουμπουλάκη ως  φονταμενταλιστή και κατά συνέπειαν ασκούντος βία τίθεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, είναι αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός της δημοσιεύσεως αυτών των κειμένων του, διότι αν πίστευε πράγματι ότι είμαι φονταμενταλιστής θεωρώ ότι δεν θα είχε την τόλμη να το κάνει όπως δεν έχει την τόλμη να ψέξει εφ’ όσον δηλώνει χριστιανός τον αντιτριαδισμό και την απομείωση του Θεανδρικού προσώπου του Σωτήρος μας από την δήθεν αποκάλυψη του Κορανίου και του Ισλάμ. «Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν» κ. Ζουμπουλάκη για να ίδωμε πόσο ατρόμητος είσθε μπροστά στον πραγματικό φονταμενταλισμό.

5. Ο αγαπητός κ. Ζουμπουλάκης προφανώς είναι άμοιρος νομικών γνώσεων δι’ αυτό και εισηγείται την κατάργησι των άρθρων του Ποινικού Κώδικος που αφορούν στην κακόβουλη βλασφημία των θείων, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο ποινικός νομοθέτης ασφαλώς δεν προστατεύει με τα άρθρα αυτά τον αιώνιον και πανυπερτέλειον Θεόν, αλλά την κοινωνικήν συνοχήν όπως διεξοδικά κατά το παρελθόν έχω αναφέρει. Ούτε απήντησε ποτέ στην δημόσια πρόσκλησή μου να δηλώση ότι παραιτείται κατ’ αντιστοιχίαν από την εφαρμογή των άρθρων του Ποινικού Νόμου που αφορούν στην εξύβριση και την συκοφαντία του προσώπου του και της οικογενείας του.

6. Ουδέποτε ισχυρίσθην ότι η αλήθεια είναι τοπικώς ή χρονικώς προσδιοριζομένη διότι η Αλήθεια δεν είναι ιδέα αλλά πρόσωπον αυτός ο ενανθρωπίσας Υιός και Λόγος του Θεού και δι’ αυτόν ακριβώς τον λόγον απεδείχθη ιστορικώς ότι η Αλήθεια και εις αποτελούν την πλειονοψηφίαν π.χ. Αγ. Ιωάννης Δαμασκηνός και η ληστρική Σύνοδος της Ιερείας. Δεν πάσχω από «συνωμοσιολογικό αντισημιτισμό» διότι δεν μέμφομαι κανέναν λαόν αλλά μόνον την εξαλλαγή του Ιουδαισμού σε σατανιστικό Καμπαλισμό και Ταλμουδισμό που προωθεί και διδάσκει και σε Πανεπιστημιακές έδρες ο διεθνής Σιωνισμός όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι λεγόμενοι «Ορθόδοξοι Εβραίοι». Ας πληκτρολογήσουν οι αναγνώστες, για του λόγου το αληθές, τις γνωστές ιστοσελίδες http://www.israelversusjudaism.org και http://www. jewsnotzionists.org/index.htm. Συμφωνεί ο κ. Ζουμπουλάκης με την Μασονία τον κρυπτογραφικό Θεό Μ.Α.Τ.Σ., την κρυπτοκρατία της Μπίλντεμπεργκ, της Τριμερούς Επιτροπής και των άλλων Σιωνιστικών διεθνιστικών οργανώσεων; Είναι άσχετο θέμα η πρόσφατος έγκλησις της Αμερικανικής Κυβερνήσεως κατά της γνωστής εταιρείας αξιολογήσεως της χρηματοπιστοληπτικής ικανότητος των κρατών STANDARDS & POORS ιδιοκτησίας του ομίλου Ρότσιλντ επιλέκτου στελέχους του Σιωνιστικού λόμπυ; Μήπως ενθυμείται το Ανακοινωθέν του Μεγάρου Μαξίμου για την απαίτησητου εβραικού λόμπυ των ΗΠΑ για την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων;

Τέλος δεν σχολιάζω τα περί ακαμψίας  επί της σεξουαλικής ηθικής και της δήθεν ομοφοβίας διότι απολύτως πιστεύω στην μεταφυσική των λόγων και των έργων ενός εκάστου. Πάντως ευχαριστώ τον αγαπητόν κ. Ζουμπουλάκη για τον νέα απομείωση που υφίσταμαι προς χάριν του αληθινού Χριστού των Ευαγγελίων και των αγίων Οικουμενικών Συνόδων.

Δεν το αντιλαμβάνεται ότι ο Χριστιανισμός τον οποίον προβάλλει είναι ανθρωποπαθούς επινοήσεως και φυσικά ανυπόστατος αλλά αυτό θα το διαπιστώσει εν ημέρα Κρίσεως».