Λαρίσης Ιγνάτιος: Παιδιά να είσθε άξιοι συνεχιστές των σοφών προγόνων σας! (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιερά Παράκληση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου για όλους τους διαγωνιζομένους μαθητές, οι οποίοι μπαίνουν στο στίβο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, προκειμένου να καταλάβουν μια θέση στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τα οποία για ακόμη μια φορά κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τους παρότρυνε να έχουν θάρρος, δύναμη και να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τον αγώνα τους αυτό, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι η πρώτη και τελευταία τους, αλλά μπροστά στο διάβα της ζωής θα έλθουν αντιμέτωποι με ανάλογες καταστάσεις και θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να αποδείξουν την αξία τους. Τους διαβεβαίωσε πως έχει πολλές προσευχές για όλους και τους προέτρεψε να «καλέσουν το Χριστό στη ζωή τους» και τότε θα αντιληφθούν πως δεν είναι μόνοι τους, αλλά έχουν ένα δυνατό στήριγμα για να ακουμπήσουν και να ενισχυθούν.

Τους συνεχάρη ακόμα και για την τόσο δυνατή και ομολογιακή παρουσία τους στην βραδυνή αυτή σύναξη της προσευχής και της παρακλήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ανέγνωσε την ειδική ευχή και έδωσε ως ευλογία σε όλα τα παιδιά και σε πολλούς γονείς, την εικόνα του Αγίου Αχιλλίου και των εν Λαρίση Αγίων και ένα κομποσχοίνι προς ενίσχυση και ενδυνάμωση την δύσκολη ώρα της εξέτασης.

alt
alt