Κυθήρων Σεραφείμ: «Ανυπολόγιστες οι συνέπειες της χορήγησης της αυτοκεφαλίας»

Loading...


Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ είναι από τους Ελληνες Ιεράρχες που εδώ και καιρό έχουν πάρει θέση για το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας και τάχθηκε εναντίον των κινήσεων που προκαλούν διχασμό.

Ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε τις θέσεις του και προ ημερών στην ποιμαντορική του εγκύλκιο των Χριστουγέννων έκανε λόγο «μείζον πρόβλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες».

«Πιστεύουμε ότι ο επανεντροχιασμός στην ιεροκανονική τάξη και την κανονική οδό θα επιτευχθεί μέσω της σύγκλησης και της λειτουργίας της Πανορθόδοξης Συνόδου στο όνομα του Αγίου Πνεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως η σκέψη του βρίσκεται στον ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας. «Ευελπιστούμε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η θεία ειρήνη στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, να εκλείψει το υφιστάμενο φρικτό σχίσμα και να βασιλεύσει η ομόνοια, η θεία αγάπη στον μαρτυρικό ορθόδοξο Ουκρανικό λαό», τονίζει.

Μιλώντας προ μερικών εβδομάδων στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είχε τονίσει πως αναμένει τη σύγκλιση της Ιεραρχίας ώστε να συζητηθεί το θέμα και μάλιστα είχε αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Είναι ένα σημαντικότατο θέμα για την Ορθοδοξία. Καλό θα ήταν να συζητηθεί και στην Ιεραρχία και να αποφασίσουμε. Αναμένω την απόφαση για τη σύγκλισή της», δήλωσε χαρακτηριστικά.tilegrafima.gr