Ξαναχτύπησε ο Αμβρόσιος με βολές κατά πάντων

Loading...


Ξαναχτύπησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος με βολές κατά πάντων μεταξύ αυτών και κατά του Αρχιεπισκόπου, κατά Μητροπολιτών αλλά και κατά της Αριστεράς.

Διαβάστε την ανάρτηση από το προσωπικό του ιστολόγιο:

«Με τη σημερινή μας ανάρτηση θα θέλαμε να απευθυνθούμε στους οργανωτές και τους λοιπούς παράγοντες, εκκλησιαστικούς και πανεπιστημιακούς, που είχαν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν τo περίφημο αυτό Συνέδριο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», από το οποίο για την Εκκλησία μας μόνον φθορά προήλθε! ________Δεν θα αποτολμούσαμε ποτέ αυτό το καυστικό κείμενό μας, παρά την εσωτερική αγανάκτησή μας, μόνο και μόνο για την ενότητα της Ιεραρχίας μας. Αλλά από την ώρα που ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με δηλώσεις του προέβη σε θετική αποτίμηση του Συνεδρίου, δεν θα μπορούσαμε να αντιπαρέλθουμε την πρόκληση. Σεβαστός για την επιστημονική του κατάρτιση ο Σεβ. Μεσσηνίας, Καθηγητής άλλωστε της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, με δηλώσεις του, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητος μέσα από την Romfea.gr στις 26 Ιανουαρίου, προέβη σε θετική αποτίμηση των εργασιών του Συνεδρίου, αρχίζοντας με τον εξής τρόπο:
«Παραμερίζοντας τα όσα θετικά ή αρνητικά γράφτηκαν πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, θα είναι περισσότερο ωφέλιμο και χρήσιμο να σταθούμε στο χαρακτήρα και στα αποτελέσματα αυτού του Συνεδρίου, τα οποία και αποτελούν τα μόνα αντικειμενικά και αξιολογικά κριτήρια κρίσης ή κατάκρισής του».
________Τα λόγια αυτά μας εξενεύρισαν! Πως είναι δυνατόν ένα μέλος του Συνεδρίου να ομιλεί περί αντικειμενικών κριτηρίων κατά την αξιολόγηση των εργασιών του; Αυτή λοιπόν είναι η επιστημονική θεώρησις των πραγμάτων; Εμείς οι άλλοι, πολλοί ή ολίγοι, που διατυπώνουμε μια αντίθετη άποψη δεν έχουμε λοιπόν κάποια θέση στην διαμόρφωση γνώμης για την τελική αποτίμηση του Συνεδρίου; Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μας θυμίζει την παροιμία «¨Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!» Αποτιμώντας θετικά το Συνέδριο κάποιων αριστεροφρόνων Συνέδρων, όπου και ο ίδιος πρωτοστατεί, απονέμει εύσημα στον εαυτό του! Έτσι όμως μόνον αντικειμενική δεν μπορεί να θεωρηθεί ή αποτίμηση, που κάνει.

_________Παίρνοντας, λοιπόν, όλα αυτά ως ερέθισμα, αποφασίσαμε να γράψουμε και την δική μας γνώμη! Ιδιαιτέρως βέβαια ο λόγος μας απευθύνεται προς τους ιεραρχικούς εκείνους κύκλους και παράγοντες, επιλεγμένους βέβαια από την εκκλησιαστική Διοίκηση, οι οποίοι στο όνομα του εκσυχρονισμού πρωτοστάτησαν -με απώτερο ίσως σκοπό να συγκινήσουν τους «προοδευτικούς» της εποχής μας κοινωνικούς κλπ. παράγοντες, ώστε να κερδίσουν πιστοποιητικό «εκσυγχρονιστού» στους κύκλους της Ιεραρχίας και να εγγράψουν υπέρ εαυτών μια κάποια υποθήκη! Μια υποθήκη, που ενδεχομένως θα τους είναι χρήσιμη στο μέλλον στην προσπάθειά τους για μια πιθανή αναρρίχηση σε ανώτερες βαθμίδες…..Κατά μία σατανική σύμπτωση οι συμμετασχόντες Ιεράρχες είναι όλοι τους θιασώτες του εκσυχρονισμού της Εκκλησίας, της ερμηνευτικής αποδόσεως των λειτουργικών κειμένων, της μετα-Πατερικής Θεολογίας!!! Όλοι τους, όπως φαίνεται, μεταξύ τους έχουν ένα κοινό παρονομαστή, τον αριστερό προσανατολισμό, φαίνεται δε ότι αυτό και μόνο το κριτήριο είλκυσε το ενδιαφέρον της εκκλησιαστικής Διοικήσεως κατά την επιλογή των προσώπων.

__________Άλλωστε δεν χρειάζεται να ψάχνουμε και να ψαχνόμαστε! Παράγοντες της αριστεράς τους ξεφώνησαν! Ο κ. Τριανταφυλλος Μουταφίδης, πολιτικός παράγων της Θεσσαλονίκης και του ΣΥΡΙΖΑ. αναφερόμενος στους παράγοντες του Συνεδρίου έπλεξε το εγκώμιο στη «γνωστή ομάδα προοδευτικών θεολόγων της πόλης που δεν έχουν καμμιά σχέση με τις γνωστές αγκυλώσεις του θρησκευτικού κατεστημένου»!!!!! «Πες μου το φίλο σου, να σου πώ ποιός είσαι» λέγει η παροιμία. Δεν χρειάζεται εδώ κανένα άλλο σχόλιο! Οι Ιεράρχες μας «έργω και λόγω»¨ απέδειξαν τη συμπάθειά τους προς αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι μας κατηγορούν για «αγκυλώσεις¨!

_________Εξαίρεση κατά την επιλογή των προσώπων αποτέλεσε ένα και μόνο εκκλησιαστικό πρόσωπο,.και αυτό έγινε ίσως «για να θολώσουν τα νερά». Πρόκειται για τον Πανεπιστημιακό Καθηγητή και Σεβ. Αδελφό μας Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, ο οποίος παρέστη στο Συνέδριο, ανέπτυξε την Εισήγησή του και έπειτα ανεχώρησε εξ αυτού. Με τον τρόπο αυτό διεμήνυσε, ότι δεν του άρεσε αυτό το Συνέδριο, μετέβη όμως εκεί υπακούοντας στα κελεύσματα της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως. Εκεί όμως έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα. Επισφράγισε την ομιλία του με τα εξής σημαντικά: «Ναί, σέ άθεο δεν μπορούμε να δώσουμε εμπιστοσύνη να μας κυβερνήσει, διότι όπως είπε και ο Πολωνός Λέχ Βαλέσσα, «ο χωρίς Θεό άνθρωπος είναι επικίνδυνος!». (βλ. Ορθόδοξος Τύπος, φ. της 8.2.2013 σελ. 7), Όσα λοιπόν παρακάτω θα γράψουμε δεν τον αγγίζουν! Εντάσσεται στις εξαιρέσεις.

_________ Προς τους λοιπούς διοργανωτές κλπ εν Χριστώ Αδελφούς μας Αρχιερείς απευθυνόμενοι, παρακαλούμε να κατανοήσουν έστω και τώρα, ότι το Συνέδριό τους χρονικά ήταν επιλογή σε λανθασμένη χρονική συγκυρία. Πρός στηριγμό των απόψεών μας θα επικαλεσθούμε δύο επίκαιρα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

α) Το κύριο άρθρο της ΕΣΤΙΑΣ με τίτλο «Κόμμα ανατροπής παραμένει το ΚΚΕ» (φ. της 1ης Φεβρουαρίου), όπου παραπέμπει στο επίσημο Πρόγραμμα του κόμματος αυτού. «Το ΚΚΕ παραμένει, επαναστατικό κόμμα, το οποίο επιδιώκει την κατάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Η Ηγεσία του ΚΚΕ ουδέποτε απέκρυψε τον στόχο αυτό».

β) Τους Αδελφούς μας Αρχιερείς θα παραπέμψουμε επίσης στα λόγια ενός σύγχρονου πνευματικού ανθρώπου και εργάτη της δημοσιογραφίας, του κ. Γ.Σ. Πρεβελάκη, όπως αυτά είδαν το φως της δημοσιότητος και πάλιν από των στηλών της ιστορικής και σοβαρής εφημερίδος «ΕΣΤΙΑ» στο φ. της 9ης Φεβρουαρίου. Θα πληροφορηθούν έτσι, ότι οι αριστερές ιδέες τώρα πια είναι απαξιωμένες στην Κοινωνία και γι αυτό ακριβώς «χάνουν την δυναμική τους …στην υπόλοιπη Ευρώπη»! Άλλα ήσαν και εξακολουθούν να είναι τα καυτά θέματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού σήμερα και όχι βέβαια το πως θα κερδίσουμε την ανοχή του αριστερού χώρου!
«….Σήμερα, γράφει λοιπόν ο κ. Πρεβελάκης, οι αριστερές ιδέες, απαξιωμένες στον τέως κομμουνιστικό κόσμο, χάνουν την δυναμική τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Αριστερά δίνει μάχες οπισθοφυλακών, εξαντλώντας και τα τελευταία ιδεολογικά της εφόδια: επί παραδείγματι: η «πράσινη ανάπτυξη» στη Ελλάδα ή «ο γάμος για όλους» στην Γαλλία»…..» (βλ. κύριο άρθρο με τίτλο: Ιστορικό ρόλο επωμίζεται η Δεξιά».

γ) Υπάρχει και τρίτο στοιχείο επιβαρυντικό για τους λαβόντας την πρωτοβουλία διοργανώσεως του Συνεδρίου εκκλησιαστικούς και πανεπιστημιακούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης. Στην εφημερίδα Η ΑΞΙΑ της 23.02.2013 διαβάζουμε: «Παρηκμασμένη Κεντροαριστερά». «Μπορεί με τον Ανδρέα και τον Σημίτη η Κεντροαριστερά να μεγαλούργησε, σήμερα όμως πνέει τα λοίσθια……» (σελ.9/25) Ώστε, λοιπόν, επιχειρήσατε να δώσετε το «φιλί της ζωής» σε ένα πολιτικό σχήμα, που σήμερα βρίσκεται σε παρακμή.

_______Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, κρινόμενο και μόνο από το χρόνο συγκλήσεως και διοργανώσεώς του, θα ηδύνατο να θεωρηθή ως ένα μη αναγκαίο, ένα άκαιρο και συνεπώς περιττό Συνέδριο, εάν -φευ- δεν είχε πια αναδειχθή στην πράξη ως ένα πολύ ζημιογόνο και βλαπτικό για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος Συνέδριο, την Μεγάλη αυτή Μάννα μας! Τώρα πλέον σεις οι αναγνώστες μας μπορείτε να κατανοήσετε το νόημα του τίτλου της σημερινής μας αναρτήσεως: Κατωρθώσατε το «ακατόρθωτο»! Με το δικό μας κριτικό μάτι θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα αρνητικά επιτεύματα του Συνεδρίου. Η αγάπη προς την Μητέρα Εκκλησία μας υποχρεώνει να καταφύγουμε στον απερίτμητο εκκλησιαστικό λόγο, δηλ. να πούμε ωμή την αλήθεια. Ζητάμε λοιπόν εκ προοιμίου τη συμπάθειά σας.

1. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΠΡΩΤΟ: Εξεθέσατε ανεπανόρθωτα το κύρος της Εκκλησίας! Διότι τελικά το Συνέδριό Σας ήταν ψευδεπίγραφο! Και ήταν ψευδεπίγραφο, διότι ούτε η Εκκλησία, στην επίσημη αυτής έκφραση και εκπροσώπηση αντιπροσωπεύθηκε, ούτε επίσης και η Αριστερά! Όλα τα ηγετικά Στελέχη της Αριστεράς παρατάξεως αγνόησαν το «Συνέδριο». Αν ήταν τόσο σπουδαίο αυτό το θέμα θάπρεπε να μη απουσιάζει η Ηγεσία της Εκκλησίας μας! Προφανώς όμως ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, αν και ενθουσιάστηκε με την ιδέα αρχικώς, μετά ταύτα επείσθη, ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθή παρά πέρα, αφού οι τα πρώτα φέροντες της Αριστεράς με την αδιαφορία τους έδειξαν, ότι μας «γράφουν στα παληά τους τα παπούτσια»! Τόση απήχηση είχε το Συνέδριό σας, αδελφοί!

2. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΔΕΥΤΕΡΟ: Εξεθέσατε ανεπανόρθωτα στο Χριστεπώνυμο Πλήρωμα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, εμφανίζοντάς Τον ως Αριστερό! Ετραυματίσατε το κύρος Του! Ανανεώσατε δηλ. μία σκιά, που Τον ακολουθεί εδώ και πέντε τόσα χρόνια, ήτοι αμέσως μετά την εκλογή Του στον αρχιεπισκοπικό Θρόνο, σκιά την οποία εμείς προσωπικά απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας, αλλ’ η οποία παρά ταύτα κυκλοφορεί ευρέως! Καθώς μεταδόθηκε τότε, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος φέρεται ως να εξεστόμισε ένα βαρύτατο λόγο, πολύ δε προσβλητικό για τα ζωντανά μέλη της Εκκλησίας, ότι δηλ. «οι Αριστεροί είναι καλύτεροι χριστιανοί». Μετά το Συνέδριο των αριστερόστροφων Αδελφών μας το περί του Αρχιεπισκόπου ανέκδοτο κυκλοφορεί πλέον σε νέα έκδοση:»Ακούσαμε τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο πριν από λίγο καιρό σε μια συνέντευξή του στη ΝΕΤ να λέει: ¨Είμαι κι εγώ Αριστερός» ξεφεύγοντας από το ρόλο του να είναι και να φαίνεται με αγάπη, ισότητα και δικαιοσύνη ποιμένας όλων και να αγκαλιάζει αδιάκριτα όλους τους πολίτες και όχι μόνον την πολιτική μερίδα που συμπαθεί. (βλ. www.klassikoperiptosi. blogspot.gr της 21.01.2013)». Τελικά αυτό το «ανέκδοτο» έγινε πια η καραμέλα στο στόμα των πολλών. Να ένα ακόμη δείγμα: «Μην τρέφετε αυταπάτες.
Η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία, που προετοιμάζεται έντεχνα με χαμογελαστές συνευρέσεις του φιλοαριστερού προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλη-σίας με τον Alexis…..» (Blog:XRYShaygh.com 28.01.2013) Έτσι, λοιπόν, οι εχθροί της Εκκλησίας χαίρονται, καθώς, διαβάζοντας αυτά και τα παρόμοια αναπολούν, ότι στον καιρό της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ κάποιοι τότε κατηγορούσαν τον Μακαριώτατο, πως ανήκε δήθεν «στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ», επειδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν αντιδρούσε στις καταστροφικές για την Εκκλησία αποφάσεις της Κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου!!!!!
«Κατ αρχήν επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παγίδευσε συνειδητά όλους τους αγώνες της Εκκλησίας για να πετύχει κομματικά οφέλη για τα ευνοούμενα του κόμματα ή προσωπικά οφέλη για τους ευνοούμενούς του συνεργάτες. Αντιχριστιανικοί νόμοι ψηφίστηκαν από την Πολιτεία με τη χλιαρή ή και καθόλου αντίδραση του Αρχιεπισκόπου που έκανε πλάτες στους άθεους να αποκόψουν το έθνος μας από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αγαστές δημόσιες -αλλά και παρασκηνιακές σχέσεις- με τους Πασόκους και τώρα με τους Συριζίτες- γνωστούς εθνομηδενιστές και Εκκλησιομάχους- ανέπτυξε ο Μακαριότατος, όχι για να αναχαιτίσει την αντιεκκλησιαστική τους ορμή, αλλά για να τους ενισχύσει στο ανόσιο έργο τους…………Μιλούν επί παντός του επιστητού, μιλούν βεβαίως και για το «Τάμα», πλην όμως χωρίς να δακτυλοδείχνουν και να καταγγέλλουν ευθέως τον «πρασινοφρούραρχο» Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως τον μοναδικό αίτιο της ματαίωσης της σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου.» (βλ. 7/2/2013, http://panayiotistelevantos.blogspot.gr).

_______Μετά από το Συνέδριό σας, αδελφοί μου, μπορούμε να θεωρήσουμε ως επίτευγμα, το γεγονός ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας αναβαθμίστηκε; Ότι δηλ. από μέλος της Κλαδικής του ΠΑΣΟΚ έγινε ξαφνικά ένας καθαρόαιμος Αριστερός; Να λοιπόν το δεύτερο μεγάλο κατόρθωμα του Συνεδρίου σας! Ντροπή σε όλους μας!

3. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΤΡΙΤΟ: Εξεθέσατε το ιερό Σώμα της Ιεραρχίας, εμφανίζοντας τους Αρχιερείς ως να είναι διχασμένοι, να αλληλομάχωνται και να τρώγωνται μεταξύ τους, να διακρίνωνται σε Αριστερούς, Δεξιούς και Μεσαίους ή μη εκφραζομένους! Να, τι σας καταμαρτυρούν: «Θα παραστούν και θα μιλήσουν επίσης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και ο Σιατίστης Παύλος. Κατά….διαβολική σύμπτωση πρόκειται για τους μητροπολίτες εκείνους που πριν από λίγο καιρό έκαναν πρωτοφανή στα χρονικά πολιτική παρέμβαση κατά της Χρυσής Αυγής. Κι όταν προκλήθηκαν, δήλωσαν πως προτιμούν τους αθέους από τους χρυσαυγίτες!Ήρθε, λοιπόν, η ώρα που το αποδεικνύουν κιόλας!» (πηγή: trelogiannis.blogspot.gr)

________Μια επί πλέον σχετική μαρτυρία προέρχεται από την Εφημερίδα «ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» της 8ης λήγ. μηνός: «…η Πολιτεία με τον ένα ή άλλο τρόπο έχει παρά αγριέψει κατά της Εκκλησίας. ΕΙΔΙΚΑ με εκείνο το ΣΥΝΕΔΡΙΟ στην Θεσσαλονίκη, όπου τα διάφορα αριστεράκια ξεχύθηκαν για να πούν τα δικά τους και μόνο τα δικά τους» (σελ. 4).
__________Και μια ακόμη διαπίστωση: «ΣΗΜΕΡΑ πολλές πόρτες και παράθυρα της Εκκλησίας ανοίγουν διάπλατα στους ανέμους της πολιτικής πραγματικότητας, στους ανέμους των εσωτερικών πολιτικών της διαιρέσεων, στη μετατροπή της σε αρένα πολιτικών αντιπαραθέσεων»
(βλ. trellogiannis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2427.html)

4. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΤΕΤΑΡΤΟ: Κάποιοι εξ υμών επιτεθήκατε ονομαστικά σε μένα τον αδελφό σας εν Χριστώ, τον οποίο και χαρίσατε στην Χρυσή Αυγή, χωρίς βέβαια ούτε σ’ αυτήν να ανήκει, ούτε βεβαίως και σε κάποιο άλλο πολιτικό σχήμα! Ιδού η απρέπεια: Στην τοπική μας εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» της 30ής Ιανουαρίου ε.έ. καταχωρίζεται δήλωση του αγαπητού μας Αδελφού Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, η οποία αποτελεί ευθέως προσωπική επίθεση κατά του προσώπου μας: «Εμείς δεν στρώνουμε τον δρόμο στην Αριστερά, αλλά τον στρώνουν δηλώσεις σαν κι αυτές του Μητροπολίτου Καλαβρύτων»! Αίσχος! Αίσχος! Αίσχος! Ο ταύτα αναδέλφως εκστομήσας Σεβ. κ. Παύλος συλλαμβάνεται αυτοαναιρούμενος στους περί Αριστεράς ισχυρισμούς του, όταν λέγει: Η Αριστερά δεν είναι σήμερον το φόβητρο, αν και έχει θἐσεις που μας στενοχωρούν, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να της χρεώσουμε σήμερα λάθη παλαιών εποχών». (βλ. ανωτ). Ερωτώ τον Σεβ. Σισανίου:
Σεβασμιώτατε, μήπως αυτά ακριβώς τα λόγια σας -και όχι τα δικά μας- στρώνουν το δρόμο στην Αριστερά; Τώρα όσον αφορά τα εις το ταπεινό πρόσωπό μας λεχθέντα, παρακαλώ «αναμείνατε στο ακουστικό σας»! Εκτενέστερη απάντηση θα λάβετε περί το τέλος του παρόντος.

5. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΠΕΜΠΤΟ: Αδελφοί μου Αρχιερείς, χωρίς να έχετε λάβει μια κάποια εξουσιοδότηση και επίσης χωρίς να έχετε μια σχετική αρμοδιότητα, παραχωρή-σατε συγχωροχάρτι στους Αριστερούς για τα όσα, τόσα και τόσο φοβερά εγκλήματα τους, γνωστά ως εγκλήματα των αναρχοκομμουνιστών!

_______’Επιθυμούμε κατ αρχήν να αναφερθούμε στην άποψη του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος είπε τα εξής σημαντικά: «Ειπώθηκαν πολλά για την Αριστερά, που η Εκκλησία μάλλον είχε δαιμονοποιήσει» !!!!!!! Και συνεπλήρωσε: ¨Τίποτε δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, αλλά και καμμιά από τις θύμισες δεν αφήνουμε να στοιχειώσει¨ . Εμείς, λοιπόν, ρωτάμε τον Σεβασμιώτατο: ποιός άραγε του έδωσε αυτό το δικαίωμα; Σε τόοσ λάθος κατεύθυνση, λοιπόν, είμαστε εμείς εδώ πάνω στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπου κάθε χρόνο στις 13 Δεκεμβρίου τελούμε πάνδημο μνημόσυνο για τις ψυχές των 1.000 και πάνω Καλαβρυτινών, οι οποίοι εδολοφονήθησαν, ή άν θέλετε εξετελέσθησαν από τά Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και με τον τρόπο αυτό «αφήνουμε τις θύμισες να στοιχειώνουν» ;;;;;;;; Εύγε, Σεβασμιώτατε!

________Για όλα αυτά λοιπόν τα ατοπήματα, Σεβασμιώτατοι, σας ξεφώνισαν! Να τι σας γράφουν: «Οι υψωμένες αριστερές γροθιές δεν κρατούν, αλλά σπάζουν Σταυρούς, θέτουν εκτός νόμου την Ορθοδοξία και σκοτώνουν ιερείς και πιστούς, όπως δείχνει η ιστορική διαδρομή των αντιχρίστων οπαδών του Μαρξ, που χαρακτήριζε την θρησκεία «όπιο του λαού». Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε ένα μικρό μόνο απόσπασμα από τα πολύτιμα στοιχεία που παραθέτει στο εξαιρετικό βιβλίο του «Λένιν, ο εγγονός του Ισραήλ», ο Γ. Δημητρακόπουλος: «Το 1922, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, εξετελέσθησαν 28 Μητροπολίτες, 2.691 ιερείς, 1.962 καλόγεροι και 3.447 μοναχές. Όσοι ιερείς γλίτωσαν τα χειρότερα, χαρακτηρίσθησαν «παρασιτικά στοιχεία που ζουν με εισοδήματα που δεν προέρχονται από μισθούς» και αφού δεν είχαν πόρους για τα προς το ζην, αναγκάσθηκαν να περιπλανώνται προς αναζήτηση στέγης και τροφής. Καθιστώντας τους ιερείς «περιπλανώμενους», ο Σιωνισμός έπαιρνε εκδίκηση για τους περιπλανώμενους Ιουδαίους….»
(πηγή: trelogiannis.blogspot.com).

_______Χωρίς ίσως να το αντιληφθήτε, αμνηστεύσαντες τα εγκλήματα των ανά την υφήλιο Αριστερών, έχετε προδώσει την Ορθοδοξία μας. Έχετε δικαιώσει τους θύτες της και έχετε καταδικάσει τα θύματα! Σας εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου και σας καλώ με νεώτερη Δήλωσή σας να διορθώσετε το ανίερο αυτό έγκλημά Σας!

6. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΕΚΤΟ: ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΔΩΣΑΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ!
______Αισθανθήκαμε πολύ άβολα μελετώντας το παρακάτω συγκεκριμένο απόσπασμα από την Εισήγηση του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Σεβ κ. Ανδρέα, Πανεπιστημιακού Διδασκάλου. «Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι αρχιερείς, και δεν αναφέρομαι μόνο στον Κοζάνης Ιωακείμ, για τον οποίο εκπονούμε διδακτορική διατριβή (…..εύγε, Σεβασμιώτατε για την επιλογή του θέματος της διατριβής…), αλλά και ο Ηλείας Αντώνιος, ο Χίου Ιωακείμ, ο Σάμου Ειρηναίος, ο Χαλκίδος Γρηγόριος, προερχόμενοι όλοι από τη βενιζελική παράταξη, βρέθηκαν στη γερμανική κατοχή να συνεργάζονται με τους αντάρτες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και μένω μόνο στους αρχιερείς, ενώ μπορεί να αναφερθεί και πλήθος άλλων κληρικών»
(βλ. www.imakb.gr).

___________Με τα λόγια αυτά ο Σεβασμιώτατος Πανεπιστημιακός Ιεράρχης κ. Ανδρέας επιχειρεί τρία τινά: α) επιθέτει το φωτοστέφανο των αγίων της Ορθοδοξίας και στις κεφαλές των ανθρώπων της αριστεράς! β) παρέχει συγχωροχάρτι για τα εις βάρος της Ελλάδος και των αθώων Ελλήνων τελεσθέντα εγκλήματά τους και γ) συσκοτίζει τα γεγονότα, καθ’ όσον κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ αποτελούσαν δυνάμεις εθνικής αντιστάσεως, στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονταν και πολλοί καθαρόαιμοι Έλληνες, όπως ο περίφημος Στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας! Τότε πολεμούσαν κατά των Γερμανών! Μετά την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων μεταμορφώθηκαν! Έγιναν κομμουνιστοσυμμορίτες και εστράφησαν κατά της Ελλάδος!

Σεβασμιώτατε Άγιε Αρκαλοχωρίου, συγχωρήσατέ μοι να Σας απευθύνω δημοσίως το ερώτημα: «εάν δε το άλας άναλον γένηται, εν τίνι αυτό αρτύσετε;» (Μαρκ. 9, 49)
7. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΕΒΔΟΜΟ:: Εδώσατε το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ να «ξεσαλώσει», να αποβάλει και το τελευταίο ίχνος σεβασμού στην Εκκλησία και τώρα πια να φωνάζει » Καταργείστε το μάθημα των Θρησκευτικών από τα Σχολεία». Τέτοια αποτελέσματα είχε το «χάϊδεμα καί οι εναγκαλισμοί» Σας, για να χρησιμοποιήσω την ορολογία του Σεβ. Σισανίου κ. Παύλου, με την Αριστερά! Αυτό άραγε δεν συνιστά «ακύρωση της πίστεως»; Χαρείτε λοιπόν την πρόσφατη ειδησεογραφία.

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2013 09:43 desk Agioritikovima.gr

Οι συνήθεις ύποπτοι… βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και ζητούν να…τελειώνουμε με το μάθημα των θρησκευτικών.
Μια ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ( Πέτρος Τατσόπουλος, Αθανάσιου Αθανασίου, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Βασιλική Κατριβάνου, Αναστάσιος Κουράκης, Στάθης Παναγούλης, Αφροδίτη Σταμπουλή) έκανε ερώτηση σχετική με τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών καθώς αυτό προβλέπεται με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
8. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΟΓΔΟ: Εθέσατε επί τάπητος το ζήτημα χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα σε μια εποχή τόσο ρευστή εξ επόψεως πολιτικού status quo! Μετά το Συνέδριό Σας επηκολούθησαν πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων, τα οποία μόνο το συμφέρον της Εκκλησίας δεν υπηρετούν. Δείτε μερικά απ΄αυτά:
Σταύρου Ζουμπουλάκη » Πολιτικά παραληρήματα και Ορθοδοξία» στην Καθημερινή της 17ης Φεβρουαρίου
Ι.Μ. Κονιδάρη «Εκκλησία: Αριστερά ή Δεξιά;» στο ΒΗΜΑ της Κυριακής της 17ης Φεβρουαρίου.
Μάρκ Μαζάουερ «Η μνήμη, εμπόδια στην Ακροδεξιά» ένθ ανωτέρω.
Ι. Κ. Πρετεντέρη: » Το λάθος του Μαζάουερ¨ ένθ. ανωτέρω.
9. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΕΝΑΤΟ: Προσφέροντας νεράκι στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε ίσως, εσημειώσατε μερικά, διστακτικά ίσως, πλην όμως σταθερά και άρα αληθινά, βήματα προσεγγίσεως προς τον Διάβολο, αφού την ώρα που γινόταν το Συνέδριό σας ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξή του εξεστόμισε τα φοβερά ετούτα λόγια:»Θα πάω ακόμη και με τον Διάβολο, άν πρόκειται με αυτό να σώσω την Ελλάδα!»

________Σας ερωτώ λοιπόν: Προσεγγίζοντας εσείς μεν τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε του ΣΥΡΙΖΑ τον Διάβολο, σε τίνος τα χωράφια έχετε προσεγγίσει; Οπωσδήποτε όχι του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Αδελφοί μου εν Χριστώ, συνέλθετε! Τις κοινωνία Χριστού προς Βελίαρ; Με σεβασμό προς το πρόσωπό Σας, σας παραπέμπω στα λόγια του Απ. Παύλου: «Μη γίνεσθε ετεροζυγούντες απίστοις! Τις γαρ μετοχή δικαιοσύνη και ανομία; τις δε κοινωνία φωτί προς σκότος; τις δε συμφώνησις Χριστώ προς Βελίαλ; ή τις μερίς πιστώ μετά απίστου;» (Β΄Κορινθ. 6, 14-15). Σκεφθήτε το!

10. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΔΕΚΑΤΟ: Εδώσατε το δικαίωμα στους εχθρούς της Εκκλησίας, (λέγε με Κουράκη, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ κλπ.) να θέσουν προς συζήτηση στο τραπέζι της επικαιρότητος το ζήτημα της μισθοδοσίας του ιερού Κλήρου, ώστε να αναδειχθή ως σπουδαίο θέμα η καθιέρωση του»ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΗΜΟΥ»! Μπράβο σας! Στους εχθρούς της Εκκλησίας δεν θα μπορούσε να δοθή μεγαλύτερο δώρο!

________Κατά την λογομαχία, που με μεγάλο πάθος διεξήχθη μετά την ομιλία του κ. Κουράκη στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά», στην οποία ανεφέρθη και στο γνωστό πιά «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΗΜΟ» την Δευτέρα 28/01 εκ μέρους πολιτικού προσώπου κατατέθηκε δημοσίως, ότι ο κ. Κουράκης εκτελούσε τό «σχέδιο Στουρνάρα», έτσι ώστε να στρωθή μεν σήμερα ο δρόμος και να προϊδεασθή η Κοινή Γνώμη, ώστε κάποια στιγμή (αύριο-μεθαύριο) να αποφασισθή από τη Βουλή η καθιέρωση αυτού τού ειδικού φόρου, τον οποίον ευφυώς ονόμασαν «χριστιανόσημο». Γεγονός πάντως είναι, ότι ο κ. Στουρνάρας, αριστερής προελεύσεως και αυτός, και άρα μη συμπαθώς προς την Εκκλησία προσκείμενος, προ 5-6 ετών είχε σπείρει αυτόν τον δηλητηριώδη σπόρο εναντίον του ιερού Κλήρου! Δυστυχώς ούτε και σήμερα κρύβει τα «αντικληρικά» του αισθήματα! Με δήλωσή του, που καταχωρίζεται στην πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων «Romfea.gr» της 4ης Φεβρουαρίου επιβεβαιώνει τα παραπάνω!
«Πάγια θέση μου είναι ότι η Εκκλησία πρέπει να μετέχει στην μισθοδοσία των κληρικών μέσω της αξιοποίησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας!

________Τώρα αν θέλετε και τα δικά μας σχόλια, δεν διστάζω να σας είπω, ότι όλα αυτά είναι προμηνύματα μιάς θυέλλης, η οποία έρχεται! Όλοι οι παράγοντες του πολιτικού φάσματος δεν θέλουν την Εκκλησία! Οι αριστεροί την εχθρεύονται και το έχουν αποδείξει με τις πράξεις των! Οι κεντρώοι προς τα αριστερά κοιτάζουν! Οι της δεξιάς δεν έχουν πλέον το θάρρος να προτάσσουν το στήθος τους υπέρ της Εκκλησίας.

________Έτσι, λοιπόν, η Ελλάδα μας με αργά μεν, πλην όμως σταθερά, βήματα απομακρύνεται από τον δρόμο του Θεoύ και προσεγγίζει στο Κράτος του Διαβόλου. Το ατύχημα, κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι ότι σιγά-σιγά εισέρχονται και στους κόλπους της Εκκλησίας «εκσυγχρονιστές» δηλ. «αριστερόστροφοι Ιεράρχες, οι οποίοι -δυστυχώς- είναι έτοιμοι καί με τον Διάβολο να πάνε, συγγνώμην με τον κ. Τσίπρα ήθελα να είπω, αρκεί να κερδίσουν το πιστοποιητικό του «μοντέρνου», του «εκσυγχρονιστού»! Θα σας το επαναλάβω: Ο ο κ. Τσίπρας στην εκπομπή της κας Έλλης Στάη, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου (ώρα 11.00 μ.μ.), εδήλωσε χωρίς ενδοιασμό, ότι είναι έτοιμος και με τον Διάβολο να πάει, αν αυτό θα τον βοηθούσε να κατακτήσει την Εξουσία!

11. «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ» ΕΝΔΕΚΑΤΟ: – ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΘΕΤΙΚΟ! Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά το Συνέδριό Σας είχε και ένα πολύ θετικό στοιχείο, για το οποίο και σας ευγνωμονούμε! Με το Συνέδριό σας, άθελά σας, προέβητε στα αποκαλυπτήρια του αληθινού χαρακτήρος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης! Ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Σταμούλης, στην εκπομπή «Πρόσωπα – Προσωπικότητες» του Γιώργου Ροδάκογλου, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, τον περασμένο μήνα είπε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι εμείς είμαστε μια θεολογική σχολή, δεν έχουμε χαρακτηρισμό ομολογιακό ορθόδοξο ή κάτι άλλο εκ του νόμου, δεν ανήκουμε στην Εκκλησία, ανήκουμε στο Υπουργείο και στο Κράτος. Όμως απ’ την άλλη πλευρά είναι αλήθεια ότι η Ορθοδοξία είναι ένα κομμάτι του νεοελληνικού μας πολιτισμού και του πολιτισμού μας ευρύτερα και εμείς διακονούμε γνωσιολογικά την Ορθοδοξία. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, (όντας) σε διάλογο με τη δυτική Χριστιανοσύνη και τα θρησκεύματα του κόσμου»!!!!!!!.

________Τα όχι και πολύ ορθόδοξα αυτά λόγια του Προέδρου κ. Χρ. Σταμούλη, σχολιάζει ο κ. Ι. Χρυσοστόμου, Κοινωνιολόγος – Θεολόγος με τα εξής αξιοπρόσεκτα σχόλια: «Νέα θεολογία, επομένως, προβάλλεται από τον κ. Πρόεδρο. Η θεώρηση της θεολογικής γνώσης, μέσα από την αριστερόφρονα λογική του Σύριζα και της μικρής ομάδας των θεολόγων και των Μητροπολιτών που την στηρίζουν, ως εμπλοκής και συμπλοκής με τα πολιτικά συστήματα του κόσμου, δεν έχει καμιά σχέση με την Εκκλησία και την πίστη του λαού μας. Η μέσα από τα λεγόμενα του κ. Σταμούλη συμφωνία και σύμπραξη με το συριζέϊκο σχεδιασμό για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας είναι σαφέστατη. Η θεολογική στήριξη που προσφέρει στην αριστερά εδώ και καιρό, λόγω και έργω, αυτή η συγκεκριμένη θεολογική και εκκλησιαστική ομάδα αλλά και η πραγματοποίηση του Συνεδρίου: Εκκλησία και Αριστερά, στο οποίο συμμετέχει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την αλληλοστήριξη και αποκαλύπτει και διερμηνεύει τη διάσταση και τα χαρακτηριστικά των κοινών στόχων που μέχρι τώρα ορισμένοι δεν ήθελαν να πιστέψουν». «Στα περίεργα αυτά ανοίγματα του Τμήματος θεολογίας, που σπεύδει να συνδράμει και ο Μακαριώτατος με τους γνωστούς πλέον «δικούς» του Μητροπολίτες, διακρίνεται μια ανθρωποκεντρική στροφή προς μία μορφή εκκοσμικευμένου πολιτισμού που δεν σχετίζεται οντολογικά, αλλά μόνον επιφανειακά και επιδερμικά με την αληθινή θεολογία, ως γεγονότος που επιδρά σωτηριολογικά στον άνθρωπο και στον πολιτισμό του. Εδώ δηλαδή φαίνεται ότι θυσιάζεται η θεανθρωπινότητα χάριν του ανθρωπο-κεντρισμού και διαστρεβλώνεται τελικά ο σκοπός της Εκκλησίας, που είναι να προσκαλεί και να βοηθά τον κόσμο να γίνεται Εκκλησία και όχι να συμβαίνει το αντίθετο, να γίνεται η Εκκλησία κόσμος χωρίς καμιά σωτηριολογική προοπτική, με τη σύμπραξη κάποιων Θεολόγων, Επισκόπων και διανοουμένων»
(βλ. www.klassikoperiptosi.blogspot.gr της 21ης Ιανουαρίου 2013).

_______Επανερχόμεθα λοιπόν σ’ αυτούς τους αριστερόστροφους Ιεράρχες, οι οποίοι προβάλλουν πλέον με γυμνή την κεφαλήν την ιδεολογία τους, για να αυξήσουν την επιρροή τους στην αριστερο-μεταμορφούμενη σύγχρονη Κοινωνία μας. Θέλετε δείγματα; Να ένα από τα πρόσφατα:
_______Μας το παρέχει ο Σεβ. Σισανίου κ. Παύλος σε όσα εναντίον μας εξεστόμισε: Στήν τοπική μας εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» της 30ής Ιανουαρίου ε.έ. καταχωρίζονται τα εξής λόγια του: «Εμείς δεν στρώνουμε τον δρόμο στην Αριστερά, αλλά τον στρώνουν δηλώσεις σαν κι αυτές του Μητροπολίτου Καλαβρύτων». Τον πληροφορούμε λοιπόν, ότι η ομιλία του στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης και όλως ιδαιτέρως οι αφορισμοί του κατά της Χ.Α. προβάλλονται πια όλως ιδιαιτέρως από τον ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ της Καστοριάς!!!!!!

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΣΙΣΑΝΙΟΥ κ. ΠΑΥΛΟ
________Επειδή λοιπόν τα δημοσίως λεγόμενα, δημοσίως και ελέγχονται, απαντάμε στον αγαπητό μας Αδελφό, Σεβ. Σισανίου κ. Παύλο:

«Σεβασμιώτατε Αδελφέ μου,
______________1. Με την παράπανω Δήλωσή σας εχορηγήσατε ήδη πιστοποιητικό χρηστοηθείας στην Αριστερά, αφού ομολογείτε, ότι δεν πρόκειται να της χρεώσετε σήμερα λάθη παλαιών εποχών! Πλήν όμως ούτε Σεις ούτε και εγώ έχουμε το δικαίωμα της παραγραφής των γνωστών εγκλημάτων των Κομμουνιστών-Συμμοριτών, πολλώ μάλλον αφού δεν έχουν εκφράσει κάποια μεταμέλεια! Η Εθνική Συνείδησις ακόμη δεν έχει αμνηστεύσει τα εγκλήματα αυτά!
______Ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ σέ πρόσφατο Ανακοινωθέν (της 14ης Φεβρουαρίου ε.ε.) Σας έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι:
«Ετεροχρονισμένα λοιπόν ……τον δήθεν διαφωτισμό, που διϊστορικά απέτυχε και συνετρίβη κάτω από το βάρος του αγνωστικισμού του και της απο-ϊεροποιήσεως του ανθρωπίνου βίου και του ανθρωπίνου προσώπου, τον έχουν εναγκαλισθή «περιπαθώς» τα κόμματα της λεγομένης αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ, ΕΚΜ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, που επαίρονται ως «ριζοσπαστικά» κόμματα, με το αξιολόγημα της κοπής των ριζών που αναφέρονται στο ιερό τρίπτυχο Οικογένεια, Πατρίδα, Θρησκεία. Πυροβολούν τις ανωτέρω λέξεις με υπερβάλλουσα θρασύτητα και δεν διδάσκονται από την ιστορική πορεία άλλων λαών, που βάδισαν το ίδιο σαπρό και σκωληκόβρωτο μονοπάτι…¨ (βλ. pentapostagma, gr th 19.02.2013)

2. Είσθε και ανακόλουθος, όταν ανενδοιάστως καταδικάζετε τις ακραίες θέσεις τις «Χρυσής Αυγής», τις οποίες άλλωστε και εμείς έχουμε καταδικάσει, αλλά δεν αντιμετωπίζετε με την ίδια αυστηρότητα και την Αριστερά, η οποία εξ ορισμού ανήκει στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος! Τα περί του παγανισμού κλπ, σωστά κατ΄αρχήν, δεν μας ππείθουν! Μήπως και η Αριστερή κουλτούρα δεν αρνείται τον αληθινό Θεό; Απλώς δεν συμπαθάτε την Χ.Α. Είσθε λοιπόν μεροληπτικός! Αυτό αποδεικνύεται από την δική σας ομολογία! Μας είπατε, ότι οι εργάτες του Εργοστασίου Μποδοσάκη στο Μαντούδι της Ευβοίας, όπως αλλοιώς λεγόταν, σάς έλεγαν: «μα εσύ είσαι δικός μας, Αριστερός»!!!!!. Μπορεί να μη σας είπαν ακριβώς τα λόγια αυτά αλλά παρά ταύτα σας εμέτρησαν μεταξύ των ιδικών τους ανθρώπων! Άλλωστε κα η προσφώνηση «Φίλοι της Αρστεράς» δεν το επιβεβαιώνει; Θα μπορούσατε άραγε να πήτε και «Φίλοι της Χ.Α»; Ποιός άραγε, εχέφρων πολίτης θα ανέμενε να ακούσει από Σας ένα κρυφό, όπως αποδεικνύεται, αριστερόστροφο Μητροπολίτη καλά λόγια για την Δεξιά παράταξη ή και την Χρυσή Αυγή;

3. Σας συγχαίρω επίσης, διότι δεν διστάζετε να εκφράζετε τόσο το θαυμασμό Σας, όσο και την αγάπη Σας προς τους οπαδούς της Αριστεράς, τους οποίους αποκαλείτε «αληθινά προοδευτικούς'» καί «φίλους» Σας! «Φίλοι της Αριστεράς, γνώρισα αληθινά προοδευτικούς ανθρώπους -διότι υπάρχουν και κάλπικοι- πριν 30 χρόνια στο Μαντούδι»! είπετε στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

4. Θα συμφωνήσω μαζί Σας, Αδελφέ μου, με τις θεολογικές θέσεις και προσεγγίσεις Σας, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά την ανάπτυξη του θέματος «Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα», στο Συνέδριο. Ποιός μπορεί π.χ, να διαφωνήσει με τις επισημάνσεις σας, ότι :
– Ο Θεός είναι αγάπη,
-Εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων…
-Ήμουν ΞΕΝΟΣ και συνηγάγετέ με…
-Αυτός που λέει ότι αγαπά τον Θεό και μισεί τον αδελφό του είναι ψεύτης!
________Αλλά Σας ερωτώ: Όλα αυτά ισχύουν μόνον για τους μετανάστες, που και αλλοεθνείς είναι και αλλόδοξοι; Επί πλέον δε, ειδικά ως Μουσουλμάνοι, εξ ορισμού είναι και εν δυνάμει φονευτές των αλλοδόξων και αλλοπίστων (τζιχάντ); Και γιατί δεν ισχύουν και για κάποιους -πεπλανημένους αν θέλετε- αδελφούς μας Έλληνες, όπως είναι οι της Χ.Α.; Η εντολή του Χριστού μας «αγαπάτε τους εχθρούς υμών» δεν ισχύει στην καρδιά Σας; Η Εισήγησή Σας στο εν λόγω Συνέδριο ήταν ένα παραλήρημα υπέρ των μεταναστών μεν, αλλά και συγχρόνως κατά της Χρυσής Αυγής!
5._________Στο Συνέδριο είπατε ότι «η ιδεολογία της Χ.Α. είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Πίστη». Σας ερωτώ λοιπόν: Η ιδεολογία της Αριστερής Κουλτούρας είναι άραγε συμβατή με την Ορθόδοξη Πίστη μας; Εάν μου απαντήσετε, Ναι, τότε θα σας είπω ότι πλανάσθε πλάνην οικτράν! Εάν μου απαντήσετε, Όχι, τότε θα σας ερωτήσω: Γιατί λοιπόν είσθε ή φαίνεσθε τόσο πολύ ερωτευμένος με την αριστερή ιδεολογία;
_______Στο Συνέδριο είπατε επίσης, ότι κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα …. προς την Χρυσή Αυγή δείχνει …….ακύρωση της πίστης». Σας ερωτώ με τη σειρά μου: Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα προς την Αριστερά τι είναι; Μήπως και αυτό δεν είναι ακύρωση της πίστεώς μας; «Τις υμάς εβάσκανε» Αδελφέ; Μας τρελλάνατε με το συνεχώς επαναλαμβανόμενο «Φίλοι της Αριστεράς»!

6._________Ο γνωστός πολιτικός κ. Ανδρέας Λοβέρδος με μια Δήλωσή του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της 17ης Φεβρουαρίου ξεσχίζει τις θέσεις σας σαν κουρελόχαρτο! «Αυθεντικό κίνημα η Χρυσή Αυγή» γράφει ο τίτλος. Και στο κείμενο διαβάζουμε: «Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως το πρώτο κίνημα μετά τη μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά» Συνεπώς τα λόγια αυτά του άλλοτε Υπουργού Σας ξεσκεπάζουν! Επιτίθεσθε κατά της Χ.Α. όχι ως Ιεράρχης της Εκκλησίας του Χριστού, ούτε ως Έλλην και Πατριώτης, αλλά ως γνήσιος οπαδός της Αριστεράς, μόνο και μόνο επειδή βλέπετε ότι η ΧΑ ως ανερχόμενο πολιτικό σχήμα εμφανίζεται με μια δυναμική και αφαιρεί ψήφους από τον αριστερό χώρο της ιδεολογίας Σας! «Γέγονα άφρων, καυχώμενος. Υμείς με ηναγκάσατε», θα έλεγα μαζί με τον Άγιο Απόστολο Παύλο, δηλ. έγινα σκληρός απέναντί Σας! Εσείς αρχίσατε την επίθεση! Και σας προειδοποιώ, ότι εάν δεν ανακαλέσετε τα υβριστικά δι εμέ λόγια Σας, η υπόθεση θα έχει συνέχεια!

7._________Γράφοντας όλα αυτά ενδεχομένως να ισχυρισθείτε, ότι ανήκω στη Χρυσή Αυγή. Σας δηλώνω ευθαρσώς και δημοσίως: ΟΧΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ! Είμαι Α-πολίτικος! Είμαι Α-κομμάτιστος! Ανήκω στην Εκκλησία μας ολόκληρος και ολοκληρωτικά! Όποιος σέβεται την Εκκλησία, τον δέχομαι, τον αγαπώ, τον προστατεύω! Όποιος όμως μάχεται και αντιμάχεται την Εκκλησία τον τοποθετώ απέναντί μου, όποιος κι αν είναι, όπου κι αν ανήκει! Στη Δεξιά, στο Κέντρο, στην Αριστερά, στην Άκρα Αριστερά! Η μέχρι σήμερα πορεία μου το έχει αποδείξει! Σας πληροφορώ δε, ότι και στους κόλπους της Αριστεράς υπάρχουν πολλοί πιστοί χριστιανοί, όπως επίσης και στους κόλπους της Δεξιάς υπάρχουν πολλοί άπιστοι, άθεοι, Μασσώνοι, πολέμιοι της πίστεως, εχθροί της Εκκλησίας! Αλλά μην ξεχνάμε, ότι η δεξιά ιδεολογία, θεωρητικά τουλάχιστον, σέβεται το Θεό, ενώ η αριστερή ιδεολογία εχθρεύεται το Θεό! Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν το έκρυψε: Θα πάει και με το Διάβολο, μας είπε πρόσφατα!

8. _______Δεν ανήκω σε παρατάξεις, αλλά μάχομαι για την Αλήθεια, διότι η αλήθεια μας ελευθερώνει από την πλάνη! Θαρρώ, λοιπόν, Αγαπητέ μου Αδελφέ, ότι πλανάσθε και γι’ αυτό Σας έγραψα αυτά. Θα σας τα έλεγα σε κάποια προσωπική επικοινωνία, κατά τις επιταγές της αδελφικής αγάπης, και όχι δημοσίως, αλλά -δυστυχώς- Σεις εσπεύσατε να με κατηγορήσετε δημοσίως!!! Δεν σεβαστήκατε ούτε την ηλικία μου, ούτε την μακρόχρονη έστω θητεία μου στην αρχιερατική διακονία, καθώς πλησιάζω ήδη την τέταρτη δεκαετία!

9. Προχθές έλαβα και την από 18.02.2013 τιμία επιστολή Σας σε απάντηση ημετέρας προηγηθείσης επιστολικής επικοινωνίας. Σας ομολογώ, ότι με απογοητεύσατε! Αντί να αναγνωρίσετε τουλάχιστον ένα κάποιο λάθος Σας, μου γράφετε με επιθετικό τρόπο! Σας ευχαριστώ! Τα υπόλοιπα επιστολικώς.

10. ΠΡΟΚΛΗΣΗ!
______Επ ευκαιρία Σας προκαλώ να λάβετε θέση στο παρακάτω περιστατικό, σημειώσατε δε, ότι η Καθηγήτρια δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή:
Καθηγήτρια λέει στους μαθητές της ότι δεν είναι Έλληνες αλλά απόγονοι των Τούρκων και των Αράβων!!

Απίστευτα είναι τα όσα καταγγέλλουν μαθητές και γονείς σε βάρος μίας καθηγήτριας, η οποία διδάσκει σε σχολείο της Λέσβου.
Σύμφωνα με το lesvospost.com, η καθηγήτρια που διδάσκει γεωγραφία στην Β τάξη του Γυμνασίου, ανέθεσε στα παιδιά να κάνουν την εξής εργασία:
Με βάση ιστορικά στοιχεία να αποδείξετε εάν υπάρχουν αμιγείς λαοί στην Ευρώπη.

Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες του, ωστόσο η καθηγήτρια εμφανίστηκε δυσαρεστημένη με τα όσα έγραφαν τα παιδιά.
«Αυτά είναι σαχλαμάρες και κανένας δεν έχει αποδείξει τίποτα. Οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ανεπίσημες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές από εμένα», είπε στους μαθητές, οι οποίοι είχαν γράψει ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. «Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι δεν είστε αυθεντικοί Έλληνες παρά απόγονοι λαών που έχουν περάσει κατά καιρούς από τούτο των τόπο. Απόγονοι δηλαδή Τούρκων, Ρωμαίων, Σαρακηνών, Σουμέριων, Αράβων κ.α.», συνέχισε η καθηγήτρια. Τι και αν κάποια παιδιά διαμαρτυρήθηκαν για τα λεγόμενα της, εκείνη απτόητη, έφτασε δε στο σημείο να τους πει ότι δεν είναι καν απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
(Πηγή: http://www.pentapostagma.gr 12/2/2013)

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ:
________Σήμερα η Ελλάδα μας ξενοκρατείται! Σήμερα διεξάγεται ένας ιδιότυπος διωγμός εναντίον του Σωτήρος Χριστού και βεβαίως εναντίον των χριστιανών! Σήμερα ο Χριστός εκβάλλεται από την καθημερινή μας ζωή, από την οικογένεια, από την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων, από ……από…….από…….! Σήμερα η Ηθική του Ευαγγελίου καταφρονείται, περιφρονείται και καταπατείται χωρίς αναστολές! Ακόμη και κοσμικοί παράγοντες το επισημαίνουν: «Βασιλεύει η διαφθορά» γράφει ο κ. Αθαν. Παπανδρόπουλος στην ΕΣΤΙΑ της 12ης Φεβρουαρίου. Σήμερα η αθεΐα επεκτείνει τα πλοκάμια της! Σήμερα η Μασσωνία, σαν χταπόδι, όλο και πιο πολύ περισφίγγει τον κορμό της άλλοτε χριστιανικής Ελλάδος! Σήμερα η εθνική συνείδηση χλευάζεται! Σήμερα κινδυνεύει η ΕΛΛΑΔΑ μας! Κυριολεκτικά περιορίζεται η εθνική μας κυριαρχία! Απορώ λοιπόν και εξίσταμαι! Γιατί παραλείψαμε όλα αυτά και ασχοληθήκαμε με την Αριστερά; Μήπως για να δώσουμε κι εμείς ως Εκκλησία μια ώθηση για την τελική καταστροφή; Ερωτώ, Μήπως;

1Φωτo στο facebook που ανέβασε το
στέλεχος του Σύριζα, Γιάννης Μηλιός

Ο Μαοϊκός στρατιώτης που πατάει με

την μπότα τον Τίμιο Σταυρό με τον

Εσταυρωμένο Ιησού

______Από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητώ: Να ασχοληθούμε επειγόντως με το μέσα στους κόλπους μας διαμορφούμενο αριστερόστροφο ρεύμα Ιεραρχών! Το ρεύμα αυτό εκφράζει την ολότητα της Ιεραρχίας; Συμφωνούμε με την διακήρυξη του Αδελφού μας κ. Παύλου:
«Η Αριστερά δεν είναι σήμερον το φόβητρο, αν και έχει θέσεις που μας στενοχωρούν, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν πρόκειται να της χρεώσουμε σήμερα λάθη παλαιών εποχών».

Ερωτώ λοιπόν ευθέως: Αδελφοί μου Αρχιερείς, η άποψη αυτή σας εκφράζει; Είναι η άποψη της Εκκλησίας;

Οι φίλοι του ιστοτόπου μας περιμένουν την απάντησή Σας.
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 25 Φεβρουαρίου 2013″