Ιερομόναχος Φίλιππος: «Aν δεν σοβαρευτούμε, στο μέλλον μαζί με τους πολιτικούς θα κινδυνεύουν και οι δεσποτάδες» (video)

Loading...


Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

«Οι αρχιερατικές στολές δεν είναι αρχιερατικές, είναι αυτοκρατορικές. Πρέπει να αποβληθούν, δεν περνάνε αυτά στην εποχή μας. Σε μια Ελλάδα που πεθαίνει ο κόσμος, καλό θα ήταν οι ιερείς μας να φορέσουν τραπεζομάντηλα και όχι πολυποίκιλτα άμφια και εγκόλπια, δεν εντυπωσιάζουν κανέναν. Φοβάμαι ότι στο μέλλον, αν δεν σοβαρευτούμε, μαζί με τους πολιτικούς θα κινδυνεύουν και οι δεσποτάδες μας».

Αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, δήλωσε σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε ο ιερομόναχος Φίλιππος, από την αδελφότητα των Θωμάδων στη Μικρά Αγία Άννη της Αθωνικής πολιτείας, στο RadioGamma της Πάτρας.

«Τον Γέροντα Παΐσιο και το Γέροντα Πορφύριο τους χρησιμοποίησαν άγρια οι Νεοέλληνες για να βγάλουν χρήματα. Κάποια στιγμή ένα παιδί στο διαδίκτυο τον είπε Γέροντα Παστίτσιο, δεν το είπε με ασέβεια. Ήθελε να δείξει ότι ο Γέροντας Παΐσιος είναι δια πάσαν χρήσιν, τον κάνει κανείς ό,τι θέλει», τονίζει ο αγιορείτης πατέρας.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη…

{youtube}rpZmKoFM30c{/youtube}