Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Οι πλάνες των μαρτύρων του Ιεχωβά»

Loading...


Πραγματοποιήθηκε χθες η ημερίδα για τις Πλάνες των Μαρτύρων του Ιεχωβά από την Μητρόπολη Πειραιώς, στο πνευματικό κέντρο του Προφήτη Ηλιού Καστέλλας, η οποία διοργανώθηκε από το Γραφείο Αιρέσεων της Μητροπόλεως.

Στην ημερίδα ήταν ομιλητές ο πρωτοπρεσβύτερος Κυριακός Τσουρός (Πρόεδρος της Συνοδικής επιτροπής επί τω Αιρέσεων) με θέμα αναπτύξεως: «Οι αιρετικές διδασκαλίες των μαρτύρων του Ιεχωβά» και ο κύριος Μηνάς Αναστασάκης (ερευνητής) με θέμα: «Μέθοδοι δράσης και προσηλυτισμού εκ μέρους των λεγομένων μαρτύρων του Ιεχωβά και τρόποι αντιμετωπίσεως των». 
Συντονιστής της συζητήσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Παύλος Δημητρακόπουλος υπεύθυνος του γραφείου αιρέσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η ημερίδα ξεκίνησε με προσευχή και αμέσως μετά με τον σύντομο χαιρετισμό και την παρουσίαση των ομιλητών από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο οποίος έκανε και ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός της δραστηριοποιήσεως των Ιεχωβάδων όχι μόνο στα πλαίσια της στενής μας Μητροπολιτικής περιφέρειας αλλά και γενικώς στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια ο πατήρ Κυριακός αναφέρθηκε στις κακοδοξίες των Ιεχωβάδων και στο πώς αυτές τους έχουν πλανέψει και εγκλωβίσει μέσα στο σκότος της απομακρύνσεως από την Ορθόδοξο Εκκλησία. Ο Ερευνητής κύριος Αναστασάκης έκανε μια διεξοδική ανάλυση του τρόπου με το οποίο μας προσεγγίζουν οι Ιεχωβάδες και μέσα από γραπτές μαρτυρίες και κείμενα τους εκπαιδεύονται για να είναι πιο προσιτή σε εμάς. Ακολούθησε συζήτηση, καταγραφή, ανάγνωση των πορισμάτων και λήξη της ημερίδας.tilegrafima.gr