Φθιώτιδος Νικόλαος: Όσα κακά έπραξα είναι δικά μου, όσα καλά είναι του Θεού (φωτο)

Loading...


40 χρόνια Ιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου

Την επέτειο των 40 χρόνων Ιερωσύνης του εόρτασε στις 26 Ιουλίου κατά την εορτή της Αγίας Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαμίας. Στη σύντομη αναφορά του στην επέτειο αυτή προς της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση είπε:
«Στη ζωή μου υπάρχουν τρεις μεγάλοι πνευματικοί σταθμοί. Η 26η  Ιουλίου 1973, όταν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος χειροτονήθηκα Διάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο Σελέντη. Η 23η Φεβρουαρίου 1975, όταν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου χειροτονήθηκα Πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου Δωρόθεο τον Α΄ και η 6η Οκτωβρίου 1996, όταν στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Άρεως Αθηνών χειροτονήθηκα Επίσκοπος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και από χορεία 30 Ιεραρχών.

40 χρόνια Ιερωσύνης σημαίνει χρόνια μεγάλης ευλογίας και ποικίλης χάριτος Θεού. Έχω την συναίσθηση, ότι «Χαριτι Θεού ειμί, ο ειμί» και ότι, όσα κακά έπραξα είναι δικά μου, όσα δε καλά, είναι του Θεού.

Ευχηθείτε να εκτελέσω τον υπόλοιπο χρόνον της Ιερωσύνης μου εν ειρήνη και μετανοία προς δόξαν Θεού και οικοδομήν του ευλαβούς λαού της Φθιώτιδος και του Σώματος της Εκκλησίας».

Την ώρα που ο Σεβασμιώτατος μιλούσε ένα μικρό παιδί ανέβηκε στο Δεσποτικό θρόνο κρατόντας φύλλα λεμονιάς τα οποία έρανε στο θρόνο και ύστερα στάθηκε επάνω στο θρόνο και άπλωνε το χέρι του να το ασπασθούν οι πιστοί. Η γιαγιά του παιδιού έσπευσε να το κατεβάσει από τον Επισκοπικό θρόνο και τότε ακούσθηκε η φωνή του Σεβασμιωτάτου: «Αφήστε το παιδί, μη το πάρετε. Κι εγώ στην ηλικία του το ίδιο έκανα. Θα γίνει και αυτό Δεσπότης». Το Εκκλησίασμα συγκινήθηκε και θεώρησε το συμβάν ως ευλογία Θεού.

1
1
1