Φθιώτιδος Νικόλαος: Αν τηρούσαμε την νηστεία των τροφών θα είχε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα (φωτο)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχο της πόλεως Λαμίας, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 17 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην αξία της νηστείας υπογραμμίζοντας ότι αν τηρούσαμε επακριβώς την νηστεία των τροφών θα είχε λυθεί το οικονομικό πρόβλημα, διότι όσα θα περίσσευαν από την εκούσια στέρηση θα προσεφέροντο στους πτωχούς. Και αν τηρούσαμε την νηστεία και εγκράτεια των κακιών η κοινωνία δεν θα εβασανίζετο από την αύξηση της εγκληματικότητος και όλων εκείνων των ενεργειών που προέρχονται από τα πάθη των ανθρώπων, αλλά θα ήταν κοινωνία αγάπης και ειρήνης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του τ. Βουλευτού Νικολάου Αργυρόπουλου. Αναφερθείς στον αείμνηστο ετόνισε ότι υπήρξε υπόδειγμα πολιτικού που εργάστηκε για την πατρίδα και την κοινωνία με αφοσίωση και ταπείνωση και έμεινε ασυμβίβαστος στις αρχές του. 

Στην Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν ο Α. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο τ. Νομάρχης κ. Αθανάσιος Χειμάρας και παλαιοί συνεργάτες του αειμνήστου Βουλευτού.

1
1
1