Εκκλησία: «Εμείς δεν ζητήσαμε απόσυρση του νομοσχεδίου»

Loading...


Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε ζήτησαν από την κυβέρνηση την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Αυτό τονίζεται κατηγορηματικά από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε μάλιστα προχθές ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης
σε παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega «Ανατροπή».

Οπως είπε: «Η επίσημη Εκκλησία δεν ισχυρίζεται σε καμία περίπτωση ότι μέσω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνεται μια προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της».

Και πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία ουδέποτε παρενέβη στην κυβέρνηση ή σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα και ζήτησε την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ούτε φυσικά ζητήθηκε από τον οποιονδήποτε η παρέμβασή της».  

Το κήρυγμα της Εκκλησίας, σημείωσε, που είναι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, του Ιησού Χριστού, δεν προτρέπει σε μίσος κατά οποιουδήποτε ανθρώπου.

Ο Χάρης Κονιδάρης τόνισε ακόμη πως η Εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Δεν φιμώνεται η φωνή της. «Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας κληρικός να ομιλεί από τον άμβωνα και να κηρύττει το Ευαγγέλιο και άλλο να κηρύττει και να λέει στους πιστούς να πάρουν τα Καλάσνικοφ και να βγουν στους δρόμους και να θερίσουν κόσμο. Το ένα κήρυγμα είναι ορθόδοξου κληρικού και το άλλο κήρυγμα είναι Ταλιμπάν».